Šparagai su virtų kiaušinių padažu

Jau šparagų ir skonį baigiu pamiršti, o receptas tik šiandien. Paprasta, sotu ir greitai paruošiama.

½ kg storų šparagų;

2 kietai virti kiaušiniai;

1 a.š. Dižono garstyčių;

1 a.š. raudonojo vyno acto;

1/3-1/2 puodelio extra-virgin alyvuogių aliejaus;

10 kaparėlių, nuplautų ir nusausintų;

Žiupsnelis čili dribsnių;

1 saujelė šviežių plačialapių petražolių;

Druskos;

Juodųjų pipirų.

Šparagus nulupti ir pavirti pora minučių pasūdytame vandenyje. Kiaušinius nulupti, iš vieno išimti trynį, o likusį baltymą ir antrą kiaušinį smulkiai supjaustyti. Paliktą trynį ištinti su garstyčiomis iki vientisos masės. Supilti 1/3 puodelio aliejaus pastoviai maišant, kol masė pasidarys vientisa, iškart supilti actą. Sudėti į padažą smulkintus kiaušinius, kaparėlius, čili dribsnius ir dalį petražolių. Pagal skonį pagardinti pipirais bei druska. Jeigu padažas per tirštas, galima įpilti aliejaus (kitą kartą gamindama kiaušinių į padažą nemaišysiu, o apliejus padažu šparagus, pabarstysiu ant viršaus). Tiekiant šparagus išdėlioti lėkštelė, užpilti padažu ir pabarstyti smulkintomis petražolėmis.

Šaltinis: pagal Seven spoons

14 comments on “Šparagai su virtų kiaušinių padažuAdd yours →

  1. Super derinukas! Nors šparagai skanūs ir šiaip tiesiog su minkštai virtu kiaušiniu… O bent jau Vilniuje jų yra pirkt pirmame prekybos centro „Europa“ aukšte, ekologiškų prekių parduotuvėlėje.

  2. Šviežių šparagų galima užsisakyti tiesiai iš ūkio, kad būtų pigiau mes irgi kelios užsisakinėjom. Simona, jeigu iš Kauno, galim padėti, nes dar užsakymą tikrai darysim 🙂

  3. Merginos, jei užsisakinėsite šparagus Vilniuje, labai norėčiau ir aš prie jūsų „prisiplakti“ – tik kokiais kontaktais galėčiau kreiptis?

  4. uzvakar pirma karta paragavau tu sparagu, bet taip ir likau nesupratusi, kuom jie tokie ypatingi, visu liaupsinami ir tokie velniskai brangus…. Ragavau juos restorane, bet matyt kaip ir kitos darzoves is savo darzo nesulyginamos su industrinemis.

    Ieskosim naminiu sparagu:)

    1. Ne visiems jie patinka, man iš pradžių jie irgi susižavėjimo nesukėlė, bet vėliau tapo skanūs 🙂 Beje, man pasakojo, kad restoranuose šparagus laiko laba ilgai šaldytuve, kai kada ir sušaldo, nors skaniausi ir vertingiausi tris-keturias dienas po nupjovimo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*