Sencha arbatos pyragas

Be arbatos neišgyvenu nė dienos. Kartais geriu vien juodą, kartais vien žalią ar raudoną, bet niekada nepraeinu ramiai pro arbatos parduotuvėles ar jų lentynas prekybos centruose ieškodama kažko naujo ir niekada nepraleidžiu progos paieškoti, o kur gi dar naudojama arbata. Šią savaitę mano mėgstamiausia – sencha žalioji japoniška arbata. Sakoma, jog tai populiariausia arbata Japonijoje, pasižyminti visomis žaliosioms arbatoms priskiriamomis teigiamomis savybėmis sveikatai. Arbatžolės ryškiai žalios spalvos, stipriai susuktos. Tinkamai paruošta arbata yra auksinės spalvos, kvapi, gaivi, lengva ir man rodos, netgi kiek salstelėjusi. Kaip ir daugelis arbatų, sencha gali būti naudojama ne tik kaip gėrimas, bet ir kaip įvairių patiekalų sudėtinė dalis. Su šia arbata galima pasiruošti gaivinančias salotas iš ličių, melionio, kivi vaisių, panaudojant ją kaip užpilą, paruošti ochazuke (karšti ryžiai ir kiti ingriedientai užpilti žaliąja arbata), panaudoti kaip marinatą mėsai, suteikti šokoladui arbatos aromato, ištirpinant jį kartu su stiprios arbatos šlakeliu arba pakeisti pieną daugelyje pyragų bei keksiukų receptų. O grūstuvėje sutrinti sencha lapeliai ne tik suteiks žalsvą atspalvį kepiniui, bet kartu ir nepakartojamą aromatą. Kaip saldumynų mėgėja, neatsispyriau neišbandžius pyrago su šia arbata. Skonis (labai subtilus ir lengvas), kvapas ir tekstūra (ypatingai minkšta ir puri) nepaliko abejingų, tik nei vienas ragavęs negalėjo pasakyti kas čia tas paslaptingasis ingriedientas.

2 v.š. Sencha arbatos lapelių (naudojau Clearspring firmos);

1/3 puodelio karšto vandens (70-80 C temperatūros);

3 kiaušiniai;

2/3 puodelio cukraus;

1/3 puodelio aliejaus;

1 1/3 puodelių miltų (naudojau 405D tipo);

1 ½ a.š. kepimo miltelių.

1 ½ v.š. arbatos lapelių užpilti karštu vandeniu ir palikti keletui minučių, kad pritrauktų, nusunkti ir atvėsinti. Šaltą arbatą sumaišyti su aliejumi. Likusius arbatos lapelius grūstuvėje sutrinti iki miltelių ir sumaišyti su miltais bei kepimo milteliais. Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi, kol cukrus ištirps. Supilti pusę kiekio miltų mišinio, išmaišyti, tada aliejaus ir arbatos mišinio, vėl pamaišyti, tada supilti likusius miltus bei aliejaus mišinį ir gerai išmaišyti, tik nepermaišyti. Supilti į paruoštą kepimo formą ir kepti 180 įkaitintoje orkaitėje 25-35 minutes. Ištraukus iš orkaitės atvėsinti ant grotelių.

Šaltinis: pagal tastefood.info

 

5 comments on “Sencha arbatos pyragasAdd yours →

    1. Taip, bet veikia su vaisių salotomis, įmaišyti dar reikia citirnos sulčių, cukraus ir atšaldžisu užpilti. Labai gaivu ir skanu, gaila, kad visų vaisių negavau, būčiau įdėjus receptą.

  1. labai sudomino pyragas, tik nesuprantu kiek reikia miltų? 1 puodelis+1/3 puodelio? o 1 puodelis tai maždaug 4-5 v.š?

    1. Taip, miltų reikia 1 puodelis+1/3 puodelio. 1 puodelis – 237 ml arba apie 100 g, jeigu tai 405D tipo miltai.
      Dar pasakysiu, jog bet kuriame rastame rcepte, kur naudojamas pienas, galite jį keisti bet kokia arbata. Kepant koaguliuoja pieno baltymai, todėl pyragas su pienu bus sunkesnis, o su arbata paruoštas purus ir lengvas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*