Sluoksniuotos tešlos trikampėliai su daržovių ir tuno įdaru

Šeštadienį Bajaliai pasikvietė į žuvų ir jūros gėrybių vakarėlį. Jie paruošė labai skanų užkandį su krevetėmis, Masago ikrų kąsnelių, šukutes, Indrė atsinešė rūkytos lašišos paštetą, o aš paruošiau tuno salotas bei šiuos skanius pyragėlius. Visos pasirūpinom ir saldumynus, nors dėl jų ir nesitarėm. Dovilė iškepė drėgną apelsininį keksą, Indrė – „Zebrą“, aš prilipdžiau kankorėžių.

O dabar grįškim prie tuno pyragėlių. Gaminau juos du kartus, pirmą kartą dariau iš pusės nurodyto kiekio, bet vistiek tešlos sunaudojau 500 g, antrą kartą gaminau beveik iš visos normos ir tešlos man pritrūko. Galbūt aš per storai kočiojau tešlą arba per maža dėjau įdaro, bet atkreipkite į tai dėmesį, kai kepsite.

IMG_1425

2 v.š. aliejaus,

1 vidutinio dydžio svogūnas, smulkiai supjaustytas,

1 raudona paprika, smulkiai supjaustyta,

400 g skardinė smulkintų konservuotų pomidorų,

1 ½ a.š. cukraus,

1 a.š. kajeno pipirų,

Druskos,

Maltų juodųjų pipirų,

2 kietai virti kiaušiniai, smulkiai supjaustyti,

320 g tuno,

200 g juodų alyvuogių, supjaustytų griežinėliais,

10 g smulkintų petražolių,

500 g sluoksniuotos tešlos lapeliais,

1 išplaktas kiaušinis,

Sezamo sėklų.

IMG_1428

Svogūnus ir paprikas vis maišant pakepkite 10 minučių įkaitintame aliejuje, kol jos pradės minkštėti. Supilti konservuotus pomidorus, sudėti cukrų, kajeno pipirus, 1 a.š. druskos ir troškinkite vis pamaišant 20 minučių, kol paprikos suminkštės ir skystis nugaruos. Įmaišykite alyvuoges, tuną, kiaušinius, petražoles.

Sluoksniuotą tešlą iškočiokite, supjaustykite vienodo dydžio kvadratėliais, viename jų kampe dėkite įdaro, kraštelius patepkite vandeniu ir užlenkę kitą kampą, užspauskite kraštus, kad gautumėte trikampėlius. Paruoštus pyragėlius dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir palikite 20 minučių pailsėti. Per tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Patepkite pyragėlius plaktu kiaušiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 20-25 minutes.

 Šaltinis: pagalwww.guardian.co.uk

IMG_1439

12 comments on “Sluoksniuotos tešlos trikampėliai su daržovių ir tuno įdaruAdd yours →

    1. Tikrai skanus vakarėlis buvo. O pyragėlius ir kitą vakarą kepiau, namie valgėm, į darbą nešiausi. Dabar jūsų kekso eilė, tik progos reikia sulaukt, nes dvise su Irmute, tikrai nesudorosim

  1. Pyragėliai tai žiauriai gerai atrodo 🙂 Jei tik būtų sluoksniuotos tešlos namuose eičiau darytis, nes jau įpratau penktadieniais žuvytę.

    1. Gerai, kai pas mane parduotuvė kieme stovi, užsimaniau ir nulėkiau tešlos nusipirkti 🙂 Bus kitas penktadienis-žuviadienis, tuomet galėsi ir išbandyti 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*