Sluoksniuoti sūrio sausainiai

Ir vėl gaminys reikalaujantis daugiau darbo. Kas galvoja, jog tokį pat skonį galima gauti ant pirktinės sluoksniuotos tešlos užtarkavus sūrio ir pabarsčius kmynų, tikrai klysta. Sluoksniuota tešla gaminama ją sluoksniuojant su sviestu, o šiame recepte sluoksniavimui imama sviesto ir sūrio mišinys. Jeigu nemėgstate kmynų, galima jų nedėti aba naudoti kitus mėgstamus prieskonius. Jeigu nesuksite, jūsų sausainiai bus labiau išsipūtę.

Tešlai:

190 g miltų;

102 g vandens;

4 g druskos;

0,2 g citrinos rūgšties.

Sluoksniavimui:

95 g miltų;

135 g sviesto;

140 g fermentinio sūrio.

Patepimui ir pabarstymui:

Nedidelis kiaušinis;

Druska;

Kmynai.

Sluoksniavimui sviestą suminkštinti, sūris sutarkuoti ir viską sumaišyti su miltais. Minkyti iki vientisos masės. Iš gautos masės atgnybti 40 g ir atidėti, o iš likusios suformuoti stačiakampį gabalėlį, kurį palaikyti šaldytuve 40 minučių.

Tešlai skirtą druską ir citrinos rūgštį ištirpinti vandenyje, suberti miltus, sudėti sūrio-sviesto masę ir užmaišyti tešlą, kurią palaikyti 20-30 minučių šaltai.

Paruoštą tešlą iškočioti pliuso formos, kad per vidurį būtų 2 cm storio sluoksnis, o atsikišę kraštai po 0,5 cm. Į vidurį dėti paruoštą sūrio-sviesto masę ir tešlą užlankstyti kad gautųsi kaip vokas, sujungimo vietas gerai užspausti. Tešlą iškočioti stačiakampio formos lakštu ir sulankstyti keturgubai, palaikyti 10 minučių šaltai, ištraukus vėl kočioti stačiakampį, lankstyti keturgubai ir šaldyti. Tai kartoti dar du kartus ir gerai atšaldyti.

Paruoštą tešlą iškočioti 6 mm storio sluoksniu, paviršių patepti kiaušinių plakiniu ir pabarstyti druskos bei kmynų mišiniu. Supjaustyti juostelėmis, kurias galima po dvi persukti. Kepti 220-240 0C apie 10 minučių.

Šaltinis: receptų sąsiuvinis

14 comments on “Sluoksniuoti sūrio sausainiaiAdd yours →

    1. Skonis tikrai super, man tikrai patiko, ypač dėl kmynų. O dabar planuose šokoladinė sluoksniuota, kiek gi galima pirmą ją nusižiūrėjus, vis kažką kitą sluoksniuot?

  1. Atrodo labai skaniai ir labai viliojančiai, bet sluoksniuota tešla mane visada nužudo. Na, kur rasti tos kantrybės nuolatinėms šaldytuvas-kočiojimo lenta-šaldytuvas-lenta-šaldytuvas kelionėms. Bet tikiu, kad su pirktine sluoksniuota tešla šios net negalima sulyginti 🙂 Yum 🙂

  2. Sveiki, atrodo tiesiog ispudingai, bet sakykit, kaip Jus sveriate tuos 4g druskos ar 0,2 g citrinos rugsties, ar 102g vandens?

    1. Kadangi panašūs receptai nurašyti iš receptūrų knygų, kur skirti 10 kg išeigai, įvertinant natūrinius nuostolius, nukepimą ir pan., tai tie maži gramai ir atrodo keistai. Turiu elektronines svastykles, tai kiek įmanoma stengiuosi viską sverti tiksliai, o taip, citrinos rūgštį iš akies imu žiupsnelį, vandens jeigu paimsi 100 ml, tai igi nemanau, kad kas atsitiks.

  3. skaitau skaitau ir niekaip nesuprantu, kam atgnybti reikia 40 g? Ir kuria teslos dali sumaisyti su druska ir citrinos rugstim (ar ta palaikyta is saldytuvo?)?

    1. Sluoksniavimo masė atgnybiama ir tas 40 g vėliau sumaišoma su tešlos ingriedientais, taip papildomai nereikia dėti į tešlą sūrio ir riebalų. O druska ir citrinos rūgštis priklauso tešlos ingredientams. Recepte išskirsta kam kokie ingredientai skirti

  4. Labai noreciau pasigaminti siu sausaineliu taciau taip likau nesupratus pasidarius tesla i ja reikia sudeti ta staciakampi sviesto/surio gamini ar ta 40 gr?

    Ir stai cia „Paruoštą tešlą iškočioti pliuso formos, kad per vidurį būtų 2 cm storio sluoksnis, o atsikišę kraštai po 0,5 cm. Į vidurį dėti paruoštą sūrio-sviesto masę“ kokia surio/sviesto mase cia deti?

    speju cia 40 gr. o i ana ta iskociota staciakampi?

    1. Praleidote prieš tai eilutę:
      „Tešlai skirtą druską ir citrinos rūgštį ištirpinti vandenyje, suberti miltus, sudėti sūrio-sviesto masę ir užmaišyti tešlą“
      Tą atgnybtą 40 g reikia įmaišyti į tešlą, o likusią sudėti į iškočiotą stačiakampį.
      Skanių sausainėlių. Parašykite kaip pavyko

Komentuoti: Laura Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*