Visada maniau, jeigu kepinys be riebalų, jis nebus itin skanus (dažniausiai taip ir būdavo). Bet pakeičiau nuomonę, kai iškepiau šią skanią, drėgną duonelę. Jai tinka bet kokios uogos ar vaisiai, originaliame recepte buvo slyvos ir graikiški riešutai, kurių neturėjau, bet manau greit išbandysiu su persikais ar abrikosais.
225 g petrintos varškės (puikiai tiks „Mūsų švelnioji“ arba Dr.Oetkerio skirta sūrio pyragams);
175 g šviesaus rudojo cukraus;
2 dideli kiaušiniai;
175 g šilauogių;
225 g 405D tipo miltų (pvz. „Karališki“);
½ a.š. malto cinamono;
1 a.š. kepimo sodos;
½ a.š. kepimo miltelių.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda ir cinamonu. Pertrintą varškę plakti su cukrumi, kol jis ištirps. Įmušti kiaušinius ir gerai išplakti. Suberti miltų mišinį, išmaišyti, sukrėsti uogas ir vėl atsargiai išmaišyti. Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą indą ir dėti į įkaitintą iki 1900C orkaitę. Kepti 30 minučių, tada uždengti kepinį folija ir dar kepti 45 minutes. Išėmus atvėsinti ant grotelių.
Šaltinis: adaptuota pagal „Hamlyn all colour vegetarian cookbook“, 1991
O pas mus jau šilauogės baigėsi…
Taip trumpai tebuvo? Pas mus dar ir rugsėjį turėtų būti, nes yra žalių uogų. Tik gaila, jog labai daug nukratė škvalas 🙁
Labai skaniai ir egzotiškai atrodo. Mmmm noriu
Nėra čia jokios egzotikos, galima labai greit išsikepti ir patiems. Pabandykit 😉
Dr. Oetker sūriio Lietuvoje jau galima gauti? :O kažką praleidau matyt 🙂
O duonelę bandysim, jei tik turguj dar rasiu šilauogių 🙂
Oetkerio sūrio pirkau bazėse, kur įvairūs pieno produktai, o ar prekybos cetruose yra neatkreipiau dėmesio. Pati pirmą kartą pirkau sūrio pyragui, bet gavosi daug varškėčių ir ši duonelė 🙂
Jeigu šilauogių nerasi, galima išbandyti su persikais, nektarinais, kietesnėmis slyvomis.
o norejau paklaust, ar butinai reik naudot tuos karaliskus miltus? su paprastais neiseitu?
Karališki mažiau glitimo turi, todėl kepinys būna puresnis, galima naudoti ir paprastus, bet reikėtų kelis kartus persijoti
Naudojau paprastus miltus ir gavosi puri, minkštutė… Pirmom dienom negalėjau atsiplėšti, ranka pati tiesdavosi… O kai vyras sužinojo, kad ji dar ir be riebalų, tai sakė, kad dabar tik tokią turėsiu kepti 😀
Aš paprastų miltų neturėjau, tai kokius naudojau, tokius ir parašiau. Tikrai duonelė labai skani ir sunku patikėti, jog kepta be riebalų. O kokią varškę naudojot?
o kaipgi tame origininaliame recepte buvo – slyvos ir riesutai vietoj uogu? ir kiek?
Originaliame recepte vietoj šilauogių 175 g šviežių kietų slyvų be kauliukų ir 50 g smulkintų graikinių riešutų.
Skamba įdomiai 🙂
Dėl įdomumo šį receptą ir išbandžiau, labai patiko tiek su šilauogėmis, tiek su mėlynėmis. Geriausia gaunasi su švelniąja varške