Skanūs pietūs trumpiau nei per pusvalandį. Nemėgstant ar neturint nurodytų daržovių, jas galima keisti kitomis – morkomis, cukinijomis, kukurūzais.
2 a.š. čili aliejaus;
2 v.š. sojos padažo;
2 v.š. skysto medaus;
2 susmulkintos česnako skiltelės;
1 raudonas čili pipiriukas;
300 g liesos jautienos;
3 v.š. aliejaus;
1 brokolio galva,išskirstyta žiedynėliais;
200 g šparaginių žirnių, perjautų pusiau;
1 raudona paprika, supjaustyta juostelėmis.
Čili aliejų sumaišyti su sojos padažu, medumi, česnaku ir čili pipiru. Sudėti plonomis juostelėmis pjaustytą jautieną ir 15-30 minučių palikt pasimarinuot.
Įkaitinti saulėgrąžų aliejų keptuvėje ir nedideliais kiekiais apkepti jame mėsą. Iškeptą laikyti šiltai.
Kai visa mėsą bus iškepta, į keptuvę sudėti brokolius, žirnių ankšteles, papriką ir įpilti porą šaukštų vandens. Kepti maišant apie 5-6 minutes, kol daržovės pradės minkštėti. Sudėti jautieną ir dar minutę pašildyti.
Šaltinis: Easy to make: 40 feel good meals, 2008
Savo daržo gėrybes naikini? 🙂
Tikrai taip. Jau ko, o šparaginių žirnių tai turiu sočiai, kamerą prikišau, valgau ir vistiek dar yra.