Saldžiaaštrė jautiena su daržovėmis

Skanūs pietūs trumpiau nei per pusvalandį. Nemėgstant ar neturint nurodytų daržovių, jas galima keisti kitomis – morkomis, cukinijomis, kukurūzais.

Picture 26717

2 a.š. čili aliejaus;

2 v.š. sojos padažo;

2 v.š. skysto medaus;

2  susmulkintos česnako skiltelės;

1 raudonas čili pipiriukas;

300 g liesos jautienos;

3 v.š. aliejaus;

1 brokolio galva,išskirstyta žiedynėliais;

200 g šparaginių žirnių, perjautų pusiau;

1 raudona paprika, supjaustyta juostelėmis.

Picture 26687

Čili aliejų sumaišyti su sojos padažu, medumi, česnaku ir čili pipiru. Sudėti plonomis juostelėmis pjaustytą jautieną ir 15-30 minučių palikt pasimarinuot.

Įkaitinti saulėgrąžų aliejų keptuvėje ir nedideliais kiekiais apkepti jame mėsą. Iškeptą laikyti šiltai.

Kai visa mėsą bus iškepta, į keptuvę sudėti brokolius, žirnių ankšteles, papriką ir įpilti porą šaukštų vandens.  Kepti maišant apie 5-6 minutes, kol daržovės pradės minkštėti. Sudėti jautieną ir dar minutę pašildyti.

Šaltinis: Easy to make: 40 feel good meals, 2008

Picture 26718

2 comments on “Saldžiaaštrė jautiena su daržovėmisAdd yours →

Komentuoti: Laura Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*