Iš manų kruopainių galite paruošti skanų pudingą, kurį galite patiekti su šviežiu medumi, klevų sirupu. Jeigu norisi minkštesnio, sultingesnio pudingo, berkite mažiau kuopainių, bet jeigu patinka tvirtas, lengvai pjaustomas – kruopų įberkite daugiau.
1,5-1.75 st. manų kruopainių (kuskuso);
1 st. grietinėlės;
2 st. pieno;
2/3 st. cukraus;
1 a.š. vanilinio cukraus;
1 a.š. cinamono;
1 st. mėlynių ar kitų uogų.
Grietinėlę sumaišykite su pienu, vaniliniu cukrumi bei cukrumi ir pakaitinkite, kol cukrus ištirps. Supilkite į kepimo indą, suberkite kruopainius, išmaišykite. Supilkite uogas, pabarstykite cinamonu ir kepkite 180 C temperatūroje 30-35 min. Ištraukus iš orkaitės leiskite 15 minučių pastovėti ir tik tada tiekite į stalą.
Noriu!