Saldūs sūrio tartai

Dar vienas nuostabus receptas iš graikų virtuvės. Negalima sustot valgyt šių traškių pagrindu, bet minkštu vidumi tartų.

Pagrindui:

2 puodeliai miltų;

¾ a.š. druskos;

30 g ištirpinto sviesto;

½ puodelio šilto vandens.

Įdarui:

225 g mizithra sūrio arba sausos varškės;

225 g rikotos sūrio;

1 ½ puodelis cukraus (gan saldu, galima kiekį mažinti, nors originale buvo 3 ½ p);

2 kiaušiniai;

1 a.š. vanilės ekstrakto (galima keisti šaukštu vanilinio cukraus);

1 puodelis¬† savikėlių miltų (į paprastus įdėkite 1 a.š. kepimo miltelių, aš pamiršau įdėt, bet skonis nuo to tikrai nenukentėjo).

Pagrindui miltus sumaišyti su druska, į juos supilti ištirpintą sviestą, vandenį ir tešlą minkyti, kol taps vientisa ir elastinga. Padalinti ją į 20 dalių ir uždengus drėgnu rankšluostėliu palikti 1-2 valandas kambario temperatūroje.

Įdarui cukrų ištrinti su sūriais bei vanilės ekstraktu, po vieną plakat įmušti kiaušinius. Supilti miltus ir gerai išmaišyti. Tešlą iškočioti į ploną apskritimą (apie 10 cm skersmens), ant vidurio dėti po šaukštą įdaro, paskleisti taip, kad nuo kraštų apie 1 cm liktų tuščia, tada gražiai kraštus užlankstyti. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 1800C temperatūroje apie 20 minučių, t.y. kol įdaras gražiai paruduos.

Šaltinis: „Vefa‚Äòs kitchen“, 2009

4 comments on “Saldūs sūrio tartaiAdd yours →

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*