Braškių sezonui skirti klasikiniai pyragaičiai. Derinys visiems įprastas ir žinomas, tik vietoj paprasto biskvito kepami maži biskvitukai su sviestu bei pasukomis. Jie puikiai tiktų ir su kitomis uogomis, pavyzdžiui, mėlynėmis.
Braškėms:
0,5 kg braškių;
2-4 v.š. cukraus.
Biskvitukams:
2 puodeliai miltų;
1/3 puodelio cukraus;
2 a.š. kepimo miltelių;
¼ a.š. sodos;
¼ a.š. druskos;
110 sviesto;
1 kiaušinis;
¼ puodelio grietinėlės;
¼ puodelio pasukų.
Grietinėlės kremui:
1 ½ puodelio grietinėlės;
2 v.š. cukraus.
Braškių paruošimas:
Trečdalį uogų sutrinti bulvių trintuve (palikti gabaliukų). Likusias bašks supjaustyti ir sumaišyti su cukrumi bei trintomis uogomis. Palikti uogas nors pusvalandžiui pastovėti.
Biskvitikų paruošimas:
Miltus persijoti, sumaišyti su cukrumi, kepimo milteliais, soda bei druska. Sudėti šaltą sviestą, supjaustytą nedideliais kubeliais ir pirštais trinti jį su miltais, kol gausis drėgni trupiniai.
Kitame inde išplakti kiaušinį su grietinėle, įmaišyti pasukas. Supilti plakinį į miltų mišinį ir lengvai išmaišyti,kol viskas sulips, truputį paminkyti. Masė turi būti minkšta, ne kieta. Jeigu per skysta, galite įberti miltų, jeigu per kieta – truputį grietinėlės.
Tešlą iškočioti iki 1,5 cm storio lakštu ir išspausti apvalius biskvitukus, kuriuos dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, paviršių patepti grietinėle ir kepti įkaitintoje iki 220 0C temperatūroje 10-15 minučių.
Grietinėlės kremo paruošimas:
Atšaldytą grietinėlę plakti, kol pradės tirštėti, tada po truputį supilti cukų ir plakti iki standžių putų.
Pyragaičių suformavimas:
Biskvitukus perpjauti pusiau, užpilti paruoštų uogų su susidariusiomis sultimis, uždėti grietinėlės, tada užvožti kita pyragaičio puse ir vėl uždėti truputį uogų bei grietinėlės kremo.
Šaltinis: Fine cooking, No 111
O nieko tokio, jeigu biskvitukus kepsiu žemesnėje temperatūroje (180 laipsnių), tačiau ilgiau?
O nors truputį aukštesnės nepavyktų pasiekti? Nors, turėtų užtekti ir 180 C, gal tik mažiau iškils ar ilgiau kepant plutelė bus kietesnė