Pusryčiai ant grilio

Neįprastų pusryčių idėja. Kadangi ruošta dar ankstyvą pavasarį, tai naudojausi griliu orkaitėje, bet turi pavykti ir ant grilio gamtoje. Tik tokiu atveju bus ilgesnis kepimo laikas, kol kiaušinio baltymas sutvirtės. Galima pridengti ir folija. Patogiausia naudoti didesnius pievagrybius, bet man labai dideli jau neturi skonio, todėl renkuosi vidutinio dydžio.

IMG_2514

2 porcijoms:

6 dideli pievagrybiai (apie 7-9 cm skersmens),

1 vidutinio dydžio pomidoras,

1/6 nedidelės raudonos paprikos,

1 česnako skiltelė,

2 valg.š. smulkintų petražolių lapelių,

4-6 nedideli gabalėliai rūkytos šoninės gabalėlių,

6 putpelių kiaušiniai,

Keli salotos lapai,

4-6 riekelės prancūziškos ar ciabatta duonos,

2-3 valg.š. alyvuogių aliejaus,

juodųju pipirų,

aitriosios paprikos,

druskos.

 

IMG_2476

Pievagrybius nuplaukite, nulupkite ir išpjaukite kotus, kad liktų kuo didesnė ertmė. Aptepkite alyvuogių aliejumi, vidų pabarstykite druska, pipirais.

Pomidorą blanširuokite, nulupkite, pašalinkite sėklas ir kartu su paprika, česnaku, petražolių lapeliais smulkiai supjaustykite, sumaišykite su 2 arb.š. aliejaus, žiupsneliu aitrosios paprikos, maltais juodaisiais pipirais ir druska.

Paruoštą įdarą sudėkite į pievagrybių kepurėles ir kepkite ant įkaitusio grilio apie 6-8 minutes, kol pradės minkštėti. Į kiekvieną pievagrybį įleiskite po putpelės kiaušinį ir dar kepkite 8-10 minučių, kol jie iškeps. Kad būtų greičiau, galite uždengti folija.  Tuo pačiu metu apkepkite šoninės juosteles, duoną.

Iškepus į lėkštę dėkite paskrudintos duonos, šoninės juosteles, po pora salotų lapų ir po tris pievagrybius su kiaušiniais.

Receptas publikuotas žurnale “Debesys“, Nr. 4(8), 2013

IMG_2526

2 comments on “Pusryčiai ant grilioAdd yours →

Komentuoti: Laura Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*