Puikus pagardas prie mėsos arba daržovių/kruopų troškinių. Patiks visiems, kurie mėgsta svogūnus bet kokiu pavidalu. Nemėgstantiems aštriai, kajeno pipirų galima visai nedėti .
2 v.š. aliejaus,
2 dideli svogūnai,
1 a.š. malto kumino (galima kiekį pamažinti, jeigu nemėgstatė jų skonio arba visai nedėti),
1 a.š. kario miltelių,
¾ a.š. maltų kajeno pipirų,
1 v.š. pomidorų pastos,
Druskos.
Į ketuvėje įkaitintą aliejų, suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus, pabarstykite druska ir kepkite 7-9 minutes, kol svogūnai pradės minkštėti, ruduoti. Suberti visus prieskonius ir maišant dar pora minučių pakepkite. Sudėkite pomidorų pastą, supilkite ½ puodelio vandens ir pavirkite 5-6 minutes, kol vanduo nugaruos, padažas sutirštės. Jeigu reikia, dar pagardinkite druska.
Šaltinis: pagal Vegetarian Times, 2012, October
Tai, kad čia paprasti kepti svogūnai su prieskoniais…
Tikrai ne. Skonis, konsistencija visiškai neprimena tų paprastai keptų svogūnų
Būtinai darysiu 🙂
Cia tipo chutney? Mes dievinam tokius pagardus. As daznai prisidarau chutney’iu. Butinai pabandysiu ir tavo varianta 🙂
Kažkas panašaus. Paieškojau internete, tai svogūnų čatnio receptai tikrai panašūs į šį