Paprastas obuolių pyragas

Kaip ir visada visi produktai dažniausiai pasibaigia tuo pačiu metu. Į
parduotuvę jau tingėjosi eiti, tai kepiau tik iš trečdalio kiekio ir sviestą
keičiau aliejumi. Kad pyragas nebūtų paprastas, galima obuolių sluoksnius dar
patepti uogiene ar uždėti aviečių, į dalį tešlos įmaišyti kakavos miltelių.

5 obuoliai;
200 g sviesto;
200 g cukraus;
300 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
3 kiaušiniai;
3-4 a.š. cinamono.


Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi. Po vieną plakant įmušti
kiaušinius. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Gerai išmaišyti. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti plonomis skiltelėmis.

Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi, įpilti truputį tešlos ir apdėlioti
obuolių skiltelėmis, pabarstyti cinamonu, toliau vėl tešla , obuoliai ir
cinamonas. Paskutinis sluoksnis turi būti tešlos. Kepama iki 180 laipsnių
įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.


10 comments on “Paprastas obuolių pyragasAdd yours →

  1. O tešla kokio tirštumo turi gautis? Nes man tai gan tokia tirštoka gavosi, kad teko ne pilti, o dėti ant obuolių 🙂

  2. Taip, tokia ir pas mane buvo, labai tiršta, kad irgi dėjau. Iš pradžių pagalvojau, kad miltų gal per daug įdėjau, bet kai iškepė viskas buvo gerai

  3. jau kepa pas mane sitas pyrags.. su tesla tai privargau. vos ne minkiau blynus ir tiesiau ant obuoliu;DD

  4. Turbūt kaiušiniai nedideli buvo, nes neturėjo taip tirštai gautis. Tikiuosi pyragas pavyks, o aš miltų kiekį truputį pamažinsiu, kad kitiems tokių problemų nekiltų.

  5. Svarbu pavyko, kitą kartą mažiau miltų reikėtų dėt (nuėmiau recepte 50 g) arba didelius kiaušinius naudoti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*