Dar viena improvizacija suktinukų tema, iš to ką radau šaldytuve. Gražiai
atrodo ir skanūs, o¬† paruošti tikrai
nesudėtinga.
400-500 g kalakuto krūtinėlės;
2 vidutinės morkos;
1 raudonas pipiras;
2-3 š. šviežių smulkintų petražolių;
prieskonių paukštienai;
1 š. sviesto;
5-6 š. aliejaus;
1 nedidelis svogūnas;
keli juodųjų pipirų grūdeliai;
druskos;
vištienos sultinio.
Morkas nuskusti ir supjaustyti pailgomis juostelėmis. Jas apkepti svieste,
tada įpylus vandens kelias minutes patroškinti.
Kalakuto krūtinėlę supjaustyti į 4-5 gabalus ir plonai išmušti. Pabarstyti
prieskoniais, viename gale dėti smulkintų
petražolių lapelių, per vidurį – morkų juosteles, toliau – pipiro
juostelę (1). Suktinuką sukti pradedant nuo petražolių pusės ir sutvirtinti dantų
krapštukais (2).
Suktinukus apkepti įkaitintame aliejuje, kartu įpjaustyti ir raudonojo
pipiro griežinėlių. Išimti¬† pagaliukus ir
sudėti į kepimo indą, užpilti sultiniu, pasūdyti, įberti pipirų, įmesti
supjaustytą svogūną. Uždengti folija ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje 30
min. Likus 10 min iki kepimo pabaigos, foliją nuimti.
![](http://i249.photobucket.com/albums/gg214/receptai/antrieji%20patiekalai/kalkutienos%20suktinukai/9.jpg)
ale kokios spalvos patriotiškos.. super ((:
Kad spalvos patriotiškos pamačiau tik nuotraukoje 🙂 o gamindama ir valgydama apie tai net nepagalvojau
labai graziai atrodo patiekalas!
O jau koks grožis!!!
Labai šaunu 🙂 Tėvai augina kalakutų ir vis galvojau, kaip čia gražiau krūtinėlę paruošus. Norisi nustebinti šeimyną. Dėkui. Sėkmės tau.