Kiekvieną vakarą aš planuoju ką gaminsiu rytoj, poryt, šį savaitgalį, kitą… bet dažniausiai taip viskas ir lieka planuose, nes paprasčiausiai nespėju. Kartais norisi kažko skanaus, bet pagalvojus apie ilgą ruošimą, vėliau likusių indų plovimą, tas noras ir išgaruoja. Bet gerai, kad yra paprastų receptų tinginukams. Tik pora minučių paruošimui, net mikserio nereikia traukt, keli ingredientai ir mėgaujiesi nuostabiu skanėstu. Be jokių papildomų riebalų ir dar su Nutella. O su ja juk viskas skanu 🙂
24 mini keksiukams:
½ puodelio Nutellos;
1 didelis kiaušinis;
5 v.š. miltų;
½ puodelis smulkintų lazdyno riešutų.
Išplakti Nutellą su kiaušiniu, įmaišyti miltus. Masę išdėstyti į kepimo formelėmis išklotą skardą, pabarstyti riešutais ir kepti įkaitintoje iki 1800 C temperatūroje 11-12 minučių. Atvėsinam ir mėgaujamės.
Šaltinis: savorysweetlife.com
o kiek maždaug yra 1/2 puodelio nutelos? 120 ml?: )
Taip, apie 120 ml
Tokie receptai mano mėgiamiausi 🙂 O jei dar viskas gerai ir skaniai pavyksta… išvis pasaka :)) Tiesa, Forelle, ieškau torto recepto :)) Planuoju daryti kruasanų tešlą, iš jos iškepti lakštus ir kai kuo pertepti. bet nesugalvoju kuo, gal panašiai kaip Napoleoną pertepa? O gal kokį nors paprastesnį tortuką iškepti, kompanija laukia nemaža…
Labai skaniai atrodo! O jau dėl tų kulinarinių planų ir svajonių, tai situacija iki skausmo pažįstama. Man kartais atrodo, kad turėčiau pasiimti „kūrybinių“ atostogų ir užsidaryti bent mėnesiui virtuvėje :))
Taip, pritariu, jeigu pavyksta, tai tik mėgautis ir belieka. Šie, kaip matai, tikrai puikiai pavyko.
Dėl torto sunku ką patart, nedraugauju su jais 🙁 Mano favoritas dabar juodojo šokolado triufelinis. Ne tik, kad skanus, bet ir pagaminti labai lengva. O tu galvoji daryti mielinius papločius ir juos pertepti? Kam tiek vargti? Nors Napoleono pertipimai tikrai skanūs.
Rūta, mėnesio vargu ar užtektų. Bet svarbiausia, reikia valgytojų susirast, kad nebūtų labai išlepę ir viską valgytų
nu dar tokiu paprastai gaminau keksiukuu nesu macius 🙂 Nuostabu!
Kopijuoju receptą į savo „Reikia išbandyti“ failą, ir artimiausiu metu bandysim 🙂
aguonele, aš irgi lengvesnių nesu mačius, jaučiu kygoje, iš kurių jie paimti, yra dar daugiau panašių skanėstų ir jau jos noriu 🙂
Inga, čia turbūt vienas iš nedaugelio receptų, kuris praėjo be eilės į išbandymų sąrašo priekį. Nė para nepraėjo, kai pamačiau ir išsikepiau 🙂
O kepimo miltelių nereikia?
Pagal receptą – ne, bet jeigu norisi, žiupsnelį galite įberti, gal labiau iškils, bet manau vistiek po to subliūkš
O miltų šaukštai – tai cia tokie nubraukti išvis išvis?
Taip nubraukti.
Pabandžiau ir aš. tiesa pirkdama produktus kažkokiu būdu sugebėjau susimaišyti ir vietoj Nutellos nusipirkau Rududu ir tik grįžusi namo supratau apsirikusi, tačiau kadangi Rududu išnaudoti vistiek kažkur reikėjo, tai jį ir įdėjau vietoj Nutellos ir galiu pasakyti, kad rezultatas buvo labai puikus ir tikrai nenusivyliau 🙂
Oho, sunku patikėt, reiks išbandyt 🙂
tai gal galit pasakyti kur galima formeles popierines nusipirkti kad nereiketu ekskursijos po vilniu daryti ir kiek i formeles deti mases kad butu pats tas. aciu
Popierines mini formeles pirkau Thomas Philips parduotuvėje Kaune, bet yra jų ir Vilniuje. Mažyčių būna ir didesniuose prekybos centruose.
Neturint kepimo formos, kepant keksiukus reikia dėti po dvi-tris popieries formeles į vieną, o krečiu apie vieną arbatinį šaukštelį masės
O man labai keistai gavosi…
Parasyta kad turi gautis 24 mazi keksiukai, o man gavosi tik 10 ir tesla buvo tokio tirstumo, kad net nepatikejau, kad is tokios kazkas kepa.
Įtariu, kad forma jūsų keksiukų buvo įprastinė, o ne mini. Mini yra vieno kąsnelio keksiukai, ir tešlos užtenka arbatinio šaukštelio į formelę. Tešla gaunasi tiršta, lipni, kaip ir visų keksų.
Nepaminėjot pavyko ar ne, jums tie keksiukai
O gal galima kazkuo pakeisti nutella, ar kazkaip su kakava padaryti, kad ne taip brangiai iseitu? 🙂
Turėtų ir su pigesniu Nutellos tipo kremu pavykti arba bandyt Nutellą pasigaminti pačiam
Kepsiu (= Tai teiraujuosi, o jei didesnes formeles naudoti? Turiu tu tokiu standartiniu. Tai tik kepimo laikas pailget turetu, ar ne? Ir mases deti mazdaug po puse formeles? Nesu kepusi JOKIU keksiuku 🙂
Taip, kepimo laikas pailgėtų iki 20-25 minučių. Įdėti galima dėti iki 3/4 formelės, aišku, galima ir tik pusę dėti
Ojetus, kazkas skundes, kad 10 tesigavo. O man va vos 4!!!! Kaip jaustis :))) Matyt mano supraimas apie keksiuku formeles lygus maziau nei nuliui.
Tai kad kesiukų formelių yra kelių dydžių 😉
Ką tik ištraukiau iš bendrabučio orkaitės. Visas aukštas eina iš proto dėl nuostabaus kvapo. Gaila netenka jiems pajusti skonio, nes jis taip pat nuostabus. Ačiū už receptą
Argi gražu taip visus kankinti? 😀
Išbandėm! http://dwcakes.blogspot.com/2011/08/saldus-keksiukai-su-nutella.html :3
Taigi, taigi, labai norėčiau pabandyti, bet bijau, kažkada bandžiau panašius kepti, tai nei iškilo, nei skanus buvo….:(
O gal galima pasiteirauti kokia ten per knyga kurią norite įsigyti/turite jau?
Pasitaiko ir nepavykusių eksperimentų, bet šie tikrai vykę. Kiek kartų kepiau, visada pavyko, tik vieną kartą nutellos truputį daugiau įdėjau, nes galvojau negi šaukštelį paliksi, tai tada ir neiškilo.
Knygų daug noriu 🙂 jeigu prie šio recepto, tai svajojau apie šią:
http://www.bookdepository.co.uk/Desserts-4-Today-Abigail-Johnson-Dodge/9781600852947
iš jos ir šie keksiukai, tik rasti kitame bloge.
O nieko jei tris dienas palaikysi ir tik tada valgyt?
Sukietės ir nebus skanūs. Juks iškepti ilgai netrunka.
Labai labai skanus keksiukai!!! Geriausi mano valgyti :)) Dekuj uz puiku recepta 🙂
Prašom 😉