Migdoliniai rageliai

Neseniai
nusipirkau migdolų miltų, žadėjau kept pyragą, bet neturėjau dar poros
reikalingų produktų, tai išbandžiau šį paprastą, jau seniai išsisaugotą
receptą. Labai skanūs, maži sausainiukai, puikiai tinkantys su Earl Grey arbata.


110 g sviesto;
80 ml cukraus;
180-190 ml miltų;
120 ml migdolų
miltų (tinka ir sumalti migdolai);
cukraus pudros.

Išmaišyti cukrų
su minkštu sviestu iki purios masės. Įmaišyti paprastus ir migdolų miltus. Šaukštu
kabinti tešlą, formuoti ragelius ir dėti į kepimo popieriumi išlotą skardą.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 min.


Šaltinis:
SimpleRecipes food and cooking blog


22 comments on “Migdoliniai rageliaiAdd yours →

  1. Taip, pirmiausia reikia migdolus užpilti verdančiu vandeniu ir pora-kelias minutes palaikyti, tada odelė labai gražiai nusilupa. Nuluptus padžiovinti orkaitėje, o kai atvėsta ir susmulkinti

  2. Forelle, kepiau siandien si geri, nes pamaniau, kad bus labai panasu i Karaliskus marcipaninius sausainius is kepyklos Vilniaus VCUP. Bet kazkaip emiau ir idejau 2 saukstelius grietineles. Ir man iskepe blekos dydzio vienas didelis sausainis 😀 T.y. rageliai formavosi kaip ir rasete, po grietineles kiek lipnesne tesla gavosi, bet paskui isskydo 🙁 Ar cia grietinele kalta? Betgi jos vos lasas 🙁

    1. Gal ir grietinėlė kalta, bet galbūt per silpnai suspaudėte. Šie sausainiai yra labai trapūs, nes neįeina kiaušinis, kuris sulipdytų masę, todėl viskas priklauso kaip jūs suspausite ir kepant kaip „užsifiksuos“

  3. Suspausti reikia tesla minkant ar kazkaip formuojant rageli? Nes ragelio nelabai gali suspausti, jis tarp pirstu isbyres spaudziamas 🙁

  4. Jau formuojant reikia suspausti. Tokius sausainius aš delne pasiėmus tešlos suspaudžiu stipriai, tada padedi į skardą ir užrieti kampelius.
    Bet šie tikrai ne marcipaniniai, kepykloje turbūt kepa naudojant marcipaninę masę

  5. Vakar gaminau šituos skanėstus – oj vargas buvo 😀 labai ilgai užtruko ragelių formavimas – turbūt miltų per daug įdėjau, nes vien jau ant skardos riečiant kampelius, sausainiukas sutrūkinėdavo ir vėl iš naujo reikėdavo jį spausti, kad įgautų formą. bet išėjo labai labai skanūs, dar vietoj cukraus pudros šokoladu lengvai apšlaksčiau – mmm… superiniai rageliai 🙂 ačiū už jūsų receptus

Komentuoti: Di Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*