Mandarinų ir spanguolių duonelė

Kai užsimanai rudens, nusikelti į jį padės šis pyragas su vos juntama mandarinų gaidelė ir lengvas saldumu, persipinančiu su spanguolių rūgštele.

225 g miltų;

110 g cukraus;

1 a.š. kepimo miltelių;

¼  a.š. kepimo sodos;

Žiupsnelis druskos;

1 mandarino nutarkuota žievelė;

120 g šviežiai spaustų mandarinų sulčių (originale buvo apelsinų sultys bei žievelė);

50 g graikiško jogurto arba grietinės;

2 kiaušiniai;

85 g ištirpintos sviesto;

110 g šviežių spanguolių;

55 g smulkintų graikiškų riešutų.

Ištirpintą sviestą išplakti su cukrumi, kol ištirps. Įmušti  po vieną kiaušinius, supilti jogurtą ar grietinę, sultis, tarkuotą žievelę ir gerai išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda, druska. Supilti į skystus produktus ir trumpai pamaišyti. Suberti riešutus, spanguolės, atsargiai išmaišyti ir sukrėsti į pailgą kepimo formą. Kepti įkaitintoje 1800 C orkaitėje 45-50 minutes (jeigu tešla kepama dviejuose mažesnėse formose, užtenka 35-40 minučių).

Šaltinis: adaptuota pagal C.Clements „Best ever baking“, 2002

11 comments on “Mandarinų ir spanguolių duonelėAdd yours →

    1. Ačiū. O spanguolių turguose nebūna? Prieš Kalėdas tai visur pardavinėjo. Manosios nuo rudens labai puikiai šaldytuve gyvena, vis kaip ką tik nuskintos

    1. Kaip parašiau prie ingriedinetų, orginaliame recepte reikėjo apelsinų žievelės ir jų sulčių, bet kadangi mandarinų vis dar namie daugybė, tai sugalvojau pakeisti jais. Nežinau kaip būtų buvę su apelsinais, bet su mandarinais labai patiko. Kepsiu dar kol spanguoles pabaigsiu 🙂

  1. Puikus pyragas, ypač man nuo pernai nieko nekepusiai…

    P.S. Arbatą tokią ir aš turiu tik vanilinę. Nukoviau pernai knygų mugėje, o tu kur?

  2. nu fotografijos tai vertos atskiro pagyrimo -super! 😉
    mane ir suglumino tas pavadinimas ?! tai kaip gaunas? kaip bulka? keksas ar pyragas? 🙂

  3. Ačiū už pagyrimus 😉
    Egle, bulka tikrai nepavadinčiau, keksui truputį per drėgna, angliškai tokio tipo pyragai, kepami pailgame inde vadinami „bread“, tai ir išverčiau kaip duonelė, nors gali sakyti, kad ir pyragas prie arbatos.
    Aguonele, jeigu rasi spanguolių, būtinai pabandyk, jos čia cinkelio ir duoda.
    Indre, aš arbatą irgi parsivežiau iš mugės pernai, bet GastroBalt. Skani, bet brangi ir jau baigėsi 🙁

  4. Harney & Sons arbatų būna Šviežioj kavoj. Yra tiksliau 🙂
    Tik va, tikrai nepigios.
    Cinanominė tai žiemą yra nr. 1 🙂

  5. Egle, ačiū, žinojau, kad kažkur Vilniuje yra, bet jau neatsirinkau pagal vizitines kas ir ką pardavinėja 🙂 Būtinai būnant Vilniuje reiks užsukt ir išbandyti cinamoninę, nes tie spanguolinė, tiek baltoji – vestuvinė, labai patiko

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*