Apsnigta eglutė

Imama 12 mėnesių, nuo jų švariai nuvalomas kartėlis, godumas, baimė. Kiekvienas mėnuo supjaustomas gabalėliais į 30 ar 31 dalį taip, kad atsargų užtektų vieneriems metams. Kiekviena dalis ruošiama atskirai: viena dalis darbo, dvi – linksmumo bei jumoro. Dar pridedami trys šaukštai optimizmo ir vienas arbatinis šaukštelis tolerancijos, viena dalelė ironijos ir žiupsnelis takto. Tada visa masė gausiai užpilama meile. Paruoštas patiekalas papuošiamas mažais dėmesingumo lapeliais ir kasdien patiekiamas su gera nuotaika ir vienu geros gaivinančios arbatos puodeliu.

Su Naujais Metais!

100 g ištirpinto sviesto;

3 kiaušiniai;

250 ml cukraus;

150 ml natūralaus jogurto;

300 ml 405D tipo miltų;

1 a.š. kepimo miltelių;

1 a.š. sodos;

2 a.š. meduolių prieskonių;

2 v.š. kakavos miltelių;

Cukraus pudros pabarstymui.

Miltus sumaišyti su soda, kepimo milteliais, kakavos milteliais ir prieskoniais. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios masės. Supilti jogurtą, ištirpintą sviestą ir išmaišyti. Suberti miltų mišinį ir gerai išmaišyti. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti įkaitintoje iki 2000C orkaitėje 15-18 minučių. Iškepus formelėmis išspausti skirtingo dydžio žvaigždutes ir dėti vieną ant kitos. Apibarstyti cukraus pudra. (Man iš šios porcijos gavosi beveik 2 eglutės, didesnėje formoje kepant, galima ir tris padaryti.)

Šaltinis: idėja iš „Virtuvė. Nuo…Iki“ 2009 Nr.9

10 comments on “Apsnigta eglutėAdd yours →

  1. Labai grazus receptas metams! Ir blogo rasytoja – su naujaisiais! Linkejimai ir visiems skaitytojams.
    Lai ir 2011aisias buna teisinga fraze „Impossible is nothing“ 😉

  2. Ačiū už nuostabų, visuomet beprotiškai teisingą, kiekvienai dienai tinkantį receptą 🙂 Ir labai graži eglutė, puiki! 🙂

    Su naujaisiais tave, Forelle, ir visą tavo šeimą! 🙂

  3. Ačiū už idėją ateinatiems metams :)Kokio dydžio formoje pati kepei? Ar kažkokiu būdu sulipini žvaigždutes tarpusavyje? Ar tiesiog sudedi vieną ant kitos? Ir kaip ta viršutinioji žvaigždelė laikosi? Iškepusi „eglutė“ būna minkšta ar kietoka? Dėkui iš anksto 🙂

  4. Ačiū už sveikinimus, tike Jums, tiek sau linkiu daug geresnių, piningesnių ir visokių kitokių -esnių metų.

    Egle, kartais gerai kai prisiperki visokių dekoratyvinių vazonėlių, bet nieko taip ir nepasodini 🙂

    Lina, aš kepiau gal 40 cm x30 cm formoje. Tokioje nemažoje, bet kepant labai išsipūtė, aišku gerai,kad dėl to pyragas buvo purutis, minkštutis (net ir kitą dieną likučiai buvo minkšti), bet iš kitos pusės, eglutė gražiau atrodytų iš plonesnių. Sutvirtinau eglutę medinu iešmeliu. Jį pritvirtinau prie vazonėlio pagrindo, pripildžiau vazonėlį riešutais, opaskui gražai sumoviau ir eglutę. Sudėti viena ant kitos galima, kai nereika transportuoti

  5. Nors pavėluotai, bet labai nuoširdžiai sveikinu su Naujaisiais Metais ir linkiu nesibaigiančių stebuklų paprastoje kasdienybėje 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*