Makaronai su sūriu

Klasikinis receptas, kuris patiks makaronų ir sūrio mėgėjams. Galima įmaišyti ir virtų daržovių, mėsos.

250 g makaronų;

1 v.š. sviesto;

1 v.š. miltų;

prieskonių: garstyčių miltelių, kajeno pipirų ir pan.;

175 g tarkuoto čederio sūrio (naudojau raudonąjį);

150 ml grietinėlės;

150 ml pieno.

Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje. Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti miltus, prieskonius ir pakepti pora minučių maišant. Palaipsniui supilti grietinėlę su pienu. Kai tik užvirs, nukelti nuo ugnies ir įmaišyti 150 g tarkuoto sūrio. Maišyti, kol jis ištirps. Sudėti makaronus, išmaišyti ir sukrėsti į sviestu pateptą kepimo indą. Užbarstyti likusiu sūriu ir kepti 180 0C orkaitėje 10 minučių, kol sūris išsilydys.

Šaltinis: adaptuota pagal „How to cook“

2 comments on “Makaronai su sūriuAdd yours →

  1. Aš irgi seniai apie juos mąsčiau. Padažą jau buvau gaminus, tai pagalvojau kodėl su makaronais nepabandžius, juk yra pas namie vienas mažas makaronų ir sūrio mėgėjas. Bet patiko ne tik mažąjai, bet ir mums su vyru, aišku, vyras mėsos pasigedo

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*