Klasikinis receptas, kuris patiks makaronų ir sūrio mėgėjams. Galima įmaišyti ir virtų daržovių, mėsos.
250 g makaronų;
1 v.š. sviesto;
1 v.š. miltų;
prieskonių: garstyčių miltelių, kajeno pipirų ir pan.;
175 g tarkuoto čederio sūrio (naudojau raudonąjį);
150 ml grietinėlės;
150 ml pieno.
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje. Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti miltus, prieskonius ir pakepti pora minučių maišant. Palaipsniui supilti grietinėlę su pienu. Kai tik užvirs, nukelti nuo ugnies ir įmaišyti 150 g tarkuoto sūrio. Maišyti, kol jis ištirps. Sudėti makaronus, išmaišyti ir sukrėsti į sviestu pateptą kepimo indą. Užbarstyti likusiu sūriu ir kepti 180 0C orkaitėje 10 minučių, kol sūris išsilydys.
Šaltinis: adaptuota pagal „How to cook“
visada galvojau kažką tokio pasigamint 🙂 va šitas receptas tik dar labiau paskatino pamąstyt apie tai 🙂
Aš irgi seniai apie juos mąsčiau. Padažą jau buvau gaminus, tai pagalvojau kodėl su makaronais nepabandžius, juk yra pas namie vienas mažas makaronų ir sūrio mėgėjas. Bet patiko ne tik mažąjai, bet ir mums su vyru, aišku, vyras mėsos pasigedo