Atestacijos ir įvairūs kursai darbe, vienas kitas renginys vakarais taip įsuko mane, kad net nepastebėjau, kaip pralėkė mėnesis. Visai nežiemiškas oras leido pamiršti, kad jau už savaitės Kalėdos. Gėda prisipažinti, bet dar nekepu jokių meduolių, nepakuoju dovanų ir namuose jokios kalėdinės nuotaikos nepajausi. Gal būčiau taip ir pradirbus visas šventes, bet draugė šeštadienį pakvietė kartu pavakaroti, iškepti skanių meduolių. Taigi, dabar labai norim skanių meduolių recepto, tokių, kuriuos kepate Kalėdoms, kurie tokie skanūs, kad negalima sustot valgyt. O už receptą, leidykla „Nieko rimto“ dviems žmonėms padovanos nuostabius sieninius kalendorius.
Vienas recepto autorius gaus sieninį 2014 metų kalendorių su „Fotopastelės“ fotografijomis:
o antrasis laimingasis sieną papuoš Sigutės Ach piešiniais iliustruotu kalendoriumi:
Prizai tikrai mieli ir naudingi, tiks ir sau, ir dovanai. Taigi nuo dabar iki gruodžio 21 d. (šeštadienio) 15 val komentare pasidalinkite savo meduolių receptu ir laimėkite kalendorių.
Konkurso laimėtojai:
Ačiū konkurso dalyviams už receptus, jau vieną išbandžiau, kiti dar laukia savo eilės. O kalendorius laimėjo Neringa ir Julija! Sveikinu nugalėtojas, su jomis susieksiu asmeniškai.
Mes jau baigiame suvalgyti savuosius meduolius. 🙂 Mano receptas yra čia: http://kolvaikaimiega.blogspot.com/2013/12/pipiriniai-cinamoniniai-meduoliai-su.html
Šie meduoliukai mano mylimiausi. Jiems reikės: 100 g sviesto, 100 g rudojo cukraus, 50 g medaus, 2 kiaušinių, 500 g miltų, po šaukštelį cinamono, kardamono ir imbiero miltelių.
Sviestą išsukite su cukrumi, supilkite medų,įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite. Miltus sumaišykite su prieskoniais ir suberkite į sviesto ir kiaušinių masę. Suminkykite ir geram pusvalandžiui kiškite į šaldytuvą.
Atšaldytą tešlą iškočiokite ir iš jos formuokite meduolius. Kepkite apie 15 min. 180 laipsnių orkaitėje.
Skanaus:)
Aš norėčiau pasiūlyti šiuos. Minkšti išlieka 2 savaites. Daugiau neišlaikėm 😀
http://www.pieczarkamysia.pl/pierniczki-wg-przepisu-mojej-babci/#comment-3940
Aš pasiūlyčiau išbandyti savo Kalėdinius meduoliukus su grietine.
Tik kočioti pasiūlyčiau ploniau nei 7mm 🙂
Bet žinoma čia skonio reikalas – mums patinka ploni ir trapūs.
nu šie tokie geri net mūsų senutėje orkaitėje puikiai iškepa ir greitai 🙂 tikiuosi Kalėdų senis išgirs mano prašymą naujai orkaitei ir tada atsiras ir skanėstų kepėjai namuose augantys 🙂
http://egliukasm.blogspot.com/2013/05/piesimo-pamokos-ir-skanuciai-meduoliukai.html
gražių švenčių tegu namai kvepia nuolat 😉
Forelle, šįkart nepretenduoju į prizus, nes tragiškai neturiu laiko paruošti įrašui, nufotografuoti savo kepinius ir netgi išversti receptą iš anglų kalbos, bet jeigu ieškai gero „paskutinės minutės“ meduolių varianto, rekomenduočiau šį:
http://globaltableadventure.com/2011/03/06/recipe-gingerbread-cookies/
Atradau jį prieš porą metų, kai vaikas buvo dar kūdikis, todėl neturėjau galimybės kepti iš anksto ir brandinti įprastus meduolius su medumi. Šie išeina labai aromatingi, tamsūs ir nekieti (aišku, jeigu yra galimybė, geriau juos bent 1-2 dienas palikti sandarioje dėžutėje, bet nebūtinai). Svarbu tik neperkepti, man užtenka maždaug 6 min. Dekoruoju kaip įprastus meduolius kiaušinio baltymo, cukraus pudros ir citrinos rūgšties glajumi. Melasą perku sveiko maisto parduotuvėse, kaina demokratiška. Tiesą sakant, šiais metais kepiau 3 rūšių meduolius (su tikru medumi, šiuos su melasa ir tradicinius Acheno su cukrinių runkelių sirupu, kristaliniu cukrumi bei migdolais – namiškiai sako, kad su melasa vis dėlto geriausi). Sėkmės ir gražių švenčių!
Kristina, konkurso reikalavimuose ir nėra nurodyta, kad tai turi būtinai nufotografuota, išversta ir pan. Tiesiog reikalavau, kad pasidalintumėte skanių meduolių receptu 😉
Gražių ir Jums švenčių!