Čija (angl.chia) sėklos vienas iš supermaistų, sakoma, jog jos turi daugiau maistingų medžiagų nei dauguma vaisių, daržovių, grūdų. Sėklos lengvai virškinamos, yra neutralaus skonio, todėl puikiai tinka į kokteilius, padažus, pudingus. Be to, čija lengvai sugeria apie 10 kartų daugiau vandens nei pati sveria, todėl šią savybę galima panaudoti gaminant pudingus.
Šio šokoladinio pudingo skonis priklauso nuo kakavos. Kuo riebesnė, tuo skaniau ir šokoladiškiau gaunasi. Net nustebau, kaip sėklos išbrinko ir pudingas tapo tirštas tirštas. Sėklyčio skonio visiškai nesijaučia,jos tapo lyg skaidriais želė rutuliukais, prisigėrusiais šokoladinio pieno.
2 v.š. riebios kakavos miltelių,
¼ puodelio čija sėklų,
1 puodelio pieno (gali būti riešutų pienas),
3-4 a.š. klevų sirupo,
Šokolado.
Kakavos miltelius sumaišykite su klevų sirupu, čija sėklomis ir po truputį pilant pieną maišykite, kad nesusidarytų gumuliukų. Supilkite visą pieną, išmaišykite ir palikite bringti. Po 10-15 minučių, ateikite pamaišyti, jeigu visą pieną sugėrė, galima dar truputį įpilti. Dar po 10-15 minučių, sukrėskite pudingą į indelius, uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms. Prieš tiekiant pabarstykite šokolado drožlėmis.
Šaltinis: pagal AllRecipes.com
Ne tas žodis kaip gardžiai atrodo! Jei turėčiau čija sėklų, dabar pat eičiau darytis šio pudingo 🙂
Reikės pirkti ir gamintis. Ne tik skanu, paprastai paruošiama, bet ir sveika 😉
o kur ju buna pirkti?
Aš jų gavau iš Assorti, bet manau rasite ir sveiko maisto parduotuvėse.
Aš tai pirkau Šiaulių turguj prieskonių parduotuvėlėj (gal ir arbatų ten dar buvo…) sveriamų pabandyti (mačiau ir „Aliejaus“ parduotuvėj po 150 g). Bet vis dar nepabandžius… Va, receptas kaip tik nesudėtingas bandymui 🙂 Žiūrėsim, kas čia gausis… 🙂
Kuo galima būtų pakeisti klevų sirupą? Bei kas yra riebi kakava? 🙂 Turiu kakavos, bet nežinau ar ji riebi.
Klevų sirupą galima keisti bet kuriuo saldžiu produktu: medumi, agavų sirupu ar tiesiog cukrumi.
Paparastai kakavos milteliai yra 20-22 % riebumo, tačiau dažnai juos nuriebina, ir būna taip parašyta ant pakuotės. Jie jau būna šviesesni ir ne tokio šokoladiško skonio. Man neskanu gaminiai su nuriebintais milteliais, todėl visada perku ir naudoju tik 20-22 % riebumo, bet galite naudoti ir kokius turite
Mane taip pat domina, kas yra riebi kakava ir kur skanios, tikrai geros kakavos nusipirkti?
Kaip sakiau, riebi – tai 20-22 procentų riebumo. Galima nusipirkti visur, tik reikia skaityti etiketes, nes kiek pastebėjau daugiau būna mažo riebumo kakavos miltelių, jie ir pigesni.
O kur Jūs perkat tokią kakavą (kiek žinau, Kaune gyvenate :))?
Perku prieskonių parduotuvėlėse, nes kiek prekybos centruose skaičiau etiketes, tai visos kakavos tik sumažinto riebumo. O pabandžius riebią, tikrai jokios kitos nesinorės. Aš perku tokią:
Ačiū, pažiūrėsiu.
Turiu auksinio sirupo, tai tiks? 🙂
Gaila šokolado neturiu, bet bandysiu taip vakare prie arbatos.
Mėgstu šias sėklas.
Oj, tai jau reikia bėgti daryti, kad dar spėčiau suvalgyti.
Tiks ir auksinis sirupas 😉 Skanaus pudingo
Ar skanu butu su kokosu pienu?
Manau, kad taip,tik reiktų gal kiek jį praskiest, nors jau aš kur naudoju, tai net kietas ir labai riebus