Kiaulienos ir obuolių ragu su čiobreliais

Tik prasidėjus
„Obuolių savaitei“ pasižadėjau su jais gaminti ne tik saldumynus, todėl
šiandien mano dar neragautas derinys – obuoliai su kiauliena. Labai švelnaus
skonio patiekalas, kur čiobrelis duoda pagrindinį akcentą, gal ir nelabai išvaizdžiai atrodo, bet tikrai skanu.


500 g kiaulienos,
supjaustytos nedideliais gabalėliais;
2 š. miltų;
2 š. aliejaus;
2 smulkiai
supjaustyti svogūnai;
2 susmulkintos
česnako skiltelės;
1 puodelis
obuolių sulčių (naudojau šviežiai išspaustas);
2 puodeliai sultinio;
3 morkos,
supjaustytos nedideliais gabalėliais;
1 a.š. džiovintų
čiobrelių;
½ a.š. džiovinto
rozmarino;
¾ a.š. maltų
juodųjų pipirų;
2 vidutinio
dydžio obuoliais;
druskos.

Mėsos gabaliukus
apvolioti miltuose ir apkepti įkaitintame aliejuje kelias minutes; išimti. Toje
pačioje keptuvėje apkepti svogūnus su česnakais. Sudėti atgal mėsą, morkas,
užpilti sultimis, sultiniu ir suberti prieskonius. Užvirinti, uždengti ir
troškinti apie 40 min, kol kiauliena ir morkos suminkštės. Suberti nuluptus ir
stambiau supjaustytus obuolius, dar patroškinti apie 5 minutes. Pasūdyti.
Pateikti su makaronais, bulvėmis ar ryžiais.


3 comments on “Kiaulienos ir obuolių ragu su čiobreliaisAdd yours →

  1. ot tai ačiū už šitą receptuką, seniai kažko tokio panašaus norėjau, lengvo ir skanaus, labai skaniai pavalgėm vakar 🙂

  2. labai skanu, seimynai labai patiko toks svelnus skonis, tik dukrai buvo keistoka nes anksciau nieko panasaus neragavus 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*