Receptas greitiems ir nekasdieniškiems pietums. Mėgstantiems aštriau, labai tiktų ir čili padažo šlakelis.
0,5 kg kiaulienos išpjovos, supjaustytos juosetelėmis;
1 a.š. druskos;
3 v.š. hoisin padažo;
2 v.š. sojų padažo;
1 v.š. balzaminio acto;
3 v.š. aliejaus;
1 smulkinta česnako skiltelė;
700-800 g Pekino kopūsto, supjaustyto kvadratėliais;
1 raudonoji paprika, supjaustyta juostelėmis;
Saujelė smulkintų laiškinių česnakų.
Nedideliame indelyje išmaišyti hoisin, sojų padažus bei balzaminį actą.
2 v.š. aliejaus apkepti kiaulieną, sumaišytą su puse kiekio druskos. Išimti. Įpilti likusį šaukštą aliejaus, suberti česnaką, minutę pakepti maišant. Suberti pekino kopūstus, paprikų juostelės, suberti druską ir kepti vis pamaišant, kol kopūstas ims minkštėti. Sudėti atgal mėsą, subeti pusę kiekio laiškinių česnakų, užpilti paruoštu hoisin mišiniu ir kepti apie tris-keturias minutes. Prieš tiekiant pabarstyti likusiais laiškiniais česnakais.
Patiekti su ryžiais.
Šaltinis: „Fine cooking“, No.88
Labai skaniai atrodo 😉
Taip ir buvo
O gal pamenate kur pirkote hoisin padaziuka? Visuose (iki, maxima, rimi) prekybos centruose ziurejau ir neradau 🙁
Pirkau Rimi, egzotiškų produktų skyriuje tikrai yra