Hamantaschen (sausainiai su įdaru)

Šie sausainiai
kepami per Purimo šventę, dažniausiai su aguonų įdaru, bet kiek teko rasti,
naudojamas ir abrikosų, slyvų įdaras. Aš kepiau su abrikosų džemu, o jūs galit
išbandyti su bet kokiu mėgstamiausiu.


¾ p. aliejaus; (1
puodelis – 237 ml)
1/3 p. cukraus;
2 kiaušiniai;
2 p. miltų;
1 a.š. kepimo
miltelių;
žiupsnelis
druskos;
abrikosų džemo.

Išmaišyti aliejų
ir cukrų. Sudėti kiaušinius ir gerai išplakti. Atskirame dubenyje išmaišyti
miltus, druską i kepimo miltelius. Maišant dalimis dėti į kiaušinių plakinį.
Išminkyti ir dėti į šaldytuvą vienai valandai.
Tešlą plonai
iškočioti, išspausti apskritimus, uždėti džemo ir užlankstyti kraštus, kad
gautume trikampę formą. Viršų aptepti plaktu kiaušiniu. Kepti 170 laipsnių
įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Šaltinis:
globalcookies.blogspot.com


0 comments on “Hamantaschen (sausainiai su įdaru)Add yours →

  1. Mmm! skaniai atrodo. O kai aguonų įdaras, tai kaip jis paruošiamas? Ir kitas klausimas – kiek maždaug sausainių iš tokio kiekio produktų gaunasi? (:

  2. Iš nurodyto kiekio gaunasi 25-30 sausainiukų. Man džemas iš kai kurių sausainiukų truputį nubėgo, nes jis nebuvo pakankamai tirštas. Bet dedant jo mažiau ir daugiau užlanksčius, neturėtų nubėgt.
    Aguonų įdaro receptas:

    2 p. aguonų;
    1 p. pieno;
    ¾ p. cukraus;
    ½ p. medaus;
    1 kiaušinis.
    Aguonas užpilti verdančiu vandeniu, pabrinkinti, tada nusausinti ir sumalti. Sumaišyti su medumi, pienu, cukrumi ir virti ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Atšaldžius įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti.

    Pati jo nebandžiau

  3. Su pudingu turėtų būti labai skanu! Aš pyragėlius esu kepus su juo, tai labai patiko, o kai pasigaminau pati pudingo, tai sakiau, jau daugiau pirktinio nevalgysiu:)
    Lauksim tavojo recepto su avietiniu pudingu

  4. Aš irgi dievinu pudingą, pyragai su pudingu ir varške man atrodo patys skaniausi, tik gaila, kad iš dr.oker galima nusipirkti tik keturių rūšių pudingo :/ labai noriu gauti flavors rinkinio (tokie milteliai, skystos arba birios konsistencijos, kurie suteikia kvapą ir skonį įvaririų vaisių, uogų ar dar ko nors)… Jie daugiau pramoninėje kulinarijoje naudojami, tai labai sunku jų gauti ne didmenine prekyba… 🙁

  5. Pudingą su vanile jau moku pasigaminti, šokoladinį irgi manau lengva gauti įmaišus šokolado ar kakavos, bet va kitokių skonių, tai jau tikrai problematiška. Šiaip daug ko norėčiau įsigyti, išbandyti, bet pardavinėja tik dideliais kiekiais 🙁

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*