Citrininis-grietininis pyragas

Vieną kartą
kepiau pyragą, bet fotoaparato neturėjau, tai nuotraukų nepadariau. Dabar
kepiau keksiukus, nes pyragas per ilgai kepa, o keksiukams užtenka 30 min ir išeina 16 keksiukų.


3 p. miltų; (1 puodelis – 237 ml)
1 a.š. kepimo
miltelių;
½ a.š. druskos;
1 p. kambario
temperatūros sviesto;
3 p. cukraus;
6 kambario
temperatūros kiaušiniai;
¾ p. citrinos
sulčių;
1 š. tarkuotos
citrinos žievelės;
1 p. grietinės.

Miltus, kepimo miltelius
ir druską sumaišyti.Išplakti sviestą,
palaipsniui suberti cukrų ir plakti apie 5 min. Sudėti po vieną kiaušinius.
Supilti sultis ir žievelę. Įmaišyti sausus ingredientus. Vėliausiai sudėti
grietinę ir gerai išmaišyti.
Supilti tešlą į
kepimo indą ir kepti įkaitintoje iki 160 laipsnių orkaitėje apie 1 val 30 min.
Iškepusį po 15 min ištraukti iš formos.


10 comments on “Citrininis-grietininis pyragasAdd yours →

  1. Oi, kaip skaniai tas prapjautas atrodo, net seilė nutyso! O dar ta gelsva spalva, labai jau viliojančiai atrodo, išties. O beje, aš, tiesa sakant (quilty), bet nežinojau/nežiūrėjau/nesidomėjau net kiek pagal tuos išmatavimus kokio nors produkto yra puodelis gramų, visad matuoju savo puodeliu, dedu puodelį, rašau puodelis, kiek ten tų gramų, biesas žino 🙂 kai darai viską iš akies tai kažkaip nefiksuoji… bet, sakau gal reikės pasidomėti, nes dar skundų gausiu :))

  2. Aš naudoju matavimo indą, sugraduotą puodeliais, o kiti naudoja savo turimus namuose, užtat reikia geriau rašyti mililitrais, nes paskui nesusipratimų ir kyla, kai vieno puodelis didesnis, kito mažesnis.

  3. Bijau pasirodyti analfabetas, bet išdrįsiu paklaust:
    tie keksiukai supilti į special formeles ar kaip?
    Jei formeles, tai kur galima jų pirkti? Ačiū 🙂

  4. Galima kepti kaip pyragą, tada supili į bet kokį turimą indą ir kepi pusantros valandos. Aš kepiau keksiukų formelėse, tuomet pats kepimas užtrunka 30-35 minučių. Galima kepti silikoninėse keksiukų kepimo formelėse, metalinėse (tuomet reikia įdėti popieriukus, kurių būna pirkti didesniusoe prekybos centruose) arba jeigu neturi jokios keksiukų formelės, užtenka ir popierėlių, tik tuomet reikia po 3 sudėti, kad formą išlaikytų

  5. Kaip ir eilinis grietininis pyragas – riebokas, drėgnas, bet šiaip neblogas. Tik daug jo nesuvalgysi. Man labiau patinka keksiukų forma kepti, tada galima ir iš pusės ar iš trečdalio kiekio išsikepti, nes viso tikrai per daug

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*