Gan įdomaus skonio apkepas. Jis nėra labai purus kaip įprastinis, saldumas čia retkarčiais susimaišo su sūrumu, papuolus didesniems varškės grūdeliams. Šilauoges galima keisti kitomis uogomis ar vaisiais (kriaušės, obuoliai).
400 g grūdėtosios varškės (skystį nupilti);
3 kiaušiniai;
5-6 v.š. manų kruopų;
5 v.š. rudojo cukraus;
1 v.š. vanilinio cukraus;
1 puodelis nedidelių šilauogių;
4-5 v.š. kokoso drožlių;
po žiupsnelį kepimo miltelių ir druskos;
sviesto.
Kiaušinius iki putų išplakti su druska, ruduoju bei vaniliniu cukrumi. Į plakinį sudėti varškę, suberti manų kruopas, kepimo miltelius, druską ir gerai išmaišyti. Sudėti šilauoges, 2-3 šaukštus kokoso drožlių¬† ir atsargiai išmaišyti. Paruoštą masę sukrėsti į sviestu pateptą formą ir apibarstyti likusiomis kokosų drožlėmis. Kepti įkaitintoje iki 1900C orkaitėje 25-35 minutes.
Šaltinis: pagal „Vegetariški patiekalai“, 2010
Labai skaniai atrodo! 🙂 O „įdomaus skonio“ – čia gerai ar blogai? 🙂 Ar gamintum darkart?
Aš jau du kart ir gaminau 🙂 nes mažąjai labai patiko, tik antrą kartą jau dariau taip, kaip nurodyta recepte – truputį daugiau cukraus ir kokosų drožlės ne tik viršuje bet ir pačioje tešloje.
O skonis įdomus dėl to persimainančio saldumo su sūrumu, bei purumo su kietesniais grūdeliais.
Tikrai kad įdomus pyragas 🙂 Bet atrodo tikrai labai skaniai! :))
Apkepas čia, ne pyragas 🙂 Jau jis šaltas šiaip sau, skaniausias dar šiltas