Džiovintų pipirų pasta ir sparneliai korėjietišku stiliumi

Kol šviežių pipirų gležni daigeliai dar žydėti nesiruošia, aštrių padažų galite pasiruošti ir iš džiovintų pipirų. Paruošimas labai nesudėtingas: pasirinktus džiovintus aitriuosius pipirus užpilkite verdančiu vandeniu ir uždengus palikite, kol jie gerai išmirks ir suminkštės. Jeigu pipirai dideli, pavyzdžiui, jelapeno, tuomet perpjovus juos pusiau, minkštimą labai gražiai su peiliu galima nugremžti nuo odelės. Mažus pipirius galite sutrinti ir su odele. Nemėgstant labai aštriai, iš pipiriukų pašalinkite sėklytes. Taip paruoštą pastą galite papildyti šlakeliu acto, žiupsneliu druskos ir ji tinkama naudoti sriuboms, troškiniams, padažams, puikiai laikosi šaldytuve ne vieną dieną.

Picture 25640

 

Aš toki pastą panaudojau gruzdintiems sparneliams korėjietišku stiliumi. Buvo tikrai laaaaabai aštru.

 

~ 20 sparnelių;

½ puodelio miltų;

½ puodelio kukurūzų krakmolo;

Druskos;

Juodųjų pipirų;

Aliejaus kepimui.

Marinatui:

5 česnako skiltelės;

1 cm imbiero šaknis, tarkuota;

3 v.š. sojos padažo;

1 v.š. aitriųjų pipirų pastos;

1 v.š. ryžių acto.

Padažui:

6 v.š. aitriųjų pipirų pastos;

2 v.š. ketčiupo;

2 v.š. medaus;

2 v.š. sezamų aliejaus.

korejietiski sparneliai1

Sparnelius per sąnarius išskirstyti į tris dalis. Pačio galiuko nenaudokite, pasilikite tik dvi pirmąsias sparnelio dalis. Sumaišykite susmulkintą česnaką, imbierą, sojos padažą, čili pastą, actą, užpilkite ant sparnelių ir marinuokite kelias valandas arba per naktį.

Sumaišykite miltus su kukurūzų krakmolu, žiupsneliu druskos ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Apvoliokite vištienos gabaliukus miltų mišinyje ir dėkite į įkaitusį aliejų. Kepkite apie 10-14 minučių, kol pilnai iškeps. Laikykite šiltai, kol iškepsite visus gabalėlius.

Padažui visus ingredientus sumaišykite ir užpylus ant iškeptų spanelių gerai išmaišykite.

Šaltinis: adaptuota pagal „Saveur: The New Comfort food“

korejietiski sparneliai2

4 comments on “Džiovintų pipirų pasta ir sparneliai korėjietišku stiliumiAdd yours →

    1. Tikrai geras būas sunaudoti. O ir variacijų įvairių gali sugalvoti, pertrinti per sietelį ir gausi vienalytę masę, dar kokių prieskonių įmaišus – iš vis super

Komentuoti: Laura Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*