Cukinijų ir morkų apkepas

Paprastas ir skanus vegetariškas apkepas, dažniausiai kepamas vakarienei. Receptas universalus, galima morkas keisti kitomis daržovėmis (virtais brokoliais, paprikomis, šparaginėmis pupelėmis ir t.t.). Skaniausias iš jaunų mažų cukinijų ir čederio sūrio, nors puikiai tinka bet koks, gerai besilydantis, svarbu jo neįdėti daugiau, nes atvėsęs apkepas taps kaip guminis.

Apie 400 g cukinijų, tarkuotų;

2 morkos, tarkuotos;

1 svogūnas, smulkiai supjaustytas (apkepe jo skonis man nepatiko, todėl keičiu paprika);

1 puodelis savikėlių miltų;

5 kiaušiniai;

¾ puodelio alyvuogių aliejaus;

1 puodelis tarkuoto sūrio;

Druskos, juodųjų pipirų;

Smulkintų petražolių lapelių.

Cukinijas pabarstyti druska ir palikti 10 minučių pastovėti. Išskyrusias sultis nuspausti ir cukinijas sumaišyti su morkomis, svogūnu (paprika), sūriu, petražolių lapeliais. Užpilti miltus ir gerai išmaišyti, kad jais apliptų daržovės. Kiaušinius išplakti su aliejumi, druska ir pipirais. Užpilti at daržovių ir gerai išmaišyti. Sukrėsti į riebalais pateptą kepimo indą ir kepti įkaitintoje iki 1800 C orkaitėje 50-60 minučių.

Šaltinis: taste.com.au

26 comments on “Cukinijų ir morkų apkepasAdd yours →

    1. Vyriškio tokiu neužkiši, nebent sau kepi. Ir dar toks pastebėjimas – man visgi jis skaniau keptas didesnėje formoje, plonesnis. Gal kad labiau išsipučia, būna puresnis

  1. Mes irgi vakar su vyru valgeme. Tik mums siek tiek per daug tie 5 kiausiniai. Gaunas toks pagerintas omleto variantas :)) Nors atsalus tie kiausiniai nebe taip jauciasi. Ir aliejaus per daug. Kitasyk bandysiu idet kokius 3-4 kiausinius ir maziau aliejaus pilsiu. Bet siaip labai skanu ir su svogunais :))

  2. Laura, iškyla puikiai ir be kepimo miltelių, nes sūris su kiaušiniu iškelia. Gal cukinijos buvo per šlapios, jos nusodina kepinį.

    omi, keista, kad jums buvo panašu į omletą. Gal daržovių buvo mažiau dėta arba kiaušiniai labai dideli. Bet kitą kartą jau gaminsit pagal save.

  3. Forelle! nuostabus receptas, viska dariau pagal ji ir gavosi puikiai!! lb skanu, visiems valgiusiems patiko. tiesa, mes valgeme kartu su makaronais , nors laisvai butume apsieje ir be ju.aciu!!

  4. Labai skanus apkepas! Darau mazesni kieki tai is akies, pirma syki neturejau surio tai gavosi sausas. Si karta visko turejau, paprika pagardinau, petrazolemis, suriu, tik manau miltu reikejo det daugiau bet tiesiog puikus!

  5. Miltų geriausia dėti pagal save, nes kiekvieną kartą gaminant tai kiaušinių dydis skirias, tai daržovių daugiau ar mažiau paimi, ar jos sultingesnės būna 😉

    1. Užsienyje būna savikėlių. Tai miltai sumaišytisu kepimo milteliais ir žiupseliu druskos. Vienam puodeliui miltų dedu 1 a.š. kepimo milteliu

  6. Nuotraukoje parodyta, kad indas yra molinis, kuriame kepama. Ar tikrai tokiame ir galima kepti? o Jei naudosiu stiklini, kaip manot, ar pavyks? Nes visad galvojau, kad kepti galima tik skardoje 😛 Nu nepatyrusi as virtuveje, tad nesijuokit 😛 🙂

  7. Galima kepti tiek skardoje, tiek moliniame inde (čia specialus kepimui, juos pirmą kartą naudojant reikai išmirkyti vandenyje), tiek stikliniame inde. Kur kepsi nėra svarbu, tikrai pavyks

  8. Niami niami! Jei tik mokeciau ikelciau foto kaip isejo!;) vienintelis ko taves noriu paklaust Forelle, as turejau tik 3 kiausinius, vietoj svogunu kaip ir tu dejau paprika ir dar dejau zaliu ilgu pupeliu (green beans). Ale vat pas tave tai tas apkepas stovi leksteje tvirtai, o maniskis toks biski visas minkstas;) omg dabar kai perskaiciau dar karteli toks juokas sueme;DD gal ka gali pasakyt patart ka daryt kitakart kad apkepas nebutu na toks istizes;))) dekui Forelle.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*