Paprastas ir skanus vegetariškas apkepas, dažniausiai kepamas vakarienei. Receptas universalus, galima morkas keisti kitomis daržovėmis (virtais brokoliais, paprikomis, šparaginėmis pupelėmis ir t.t.). Skaniausias iš jaunų mažų cukinijų ir čederio sūrio, nors puikiai tinka bet koks, gerai besilydantis, svarbu jo neįdėti daugiau, nes atvėsęs apkepas taps kaip guminis.
Apie 400 g cukinijų, tarkuotų;
2 morkos, tarkuotos;
1 svogūnas, smulkiai supjaustytas (apkepe jo skonis man nepatiko, todėl keičiu paprika);
1 puodelis savikėlių miltų;
5 kiaušiniai;
¾ puodelio alyvuogių aliejaus;
1 puodelis tarkuoto sūrio;
Druskos, juodųjų pipirų;
Smulkintų petražolių lapelių.
Cukinijas pabarstyti druska ir palikti 10 minučių pastovėti. Išskyrusias sultis nuspausti ir cukinijas sumaišyti su morkomis, svogūnu (paprika), sūriu, petražolių lapeliais. Užpilti miltus ir gerai išmaišyti, kad jais apliptų daržovės. Kiaušinius išplakti su aliejumi, druska ir pipirais. Užpilti at daržovių ir gerai išmaišyti. Sukrėsti į riebalais pateptą kepimo indą ir kepti įkaitintoje iki 1800 C orkaitėje 50-60 minučių.
Šaltinis: taste.com.au
Pabandysiu išsikept pietums,jei nieks nepamaišys
Vyriškio tokiu neužkiši, nebent sau kepi. Ir dar toks pastebėjimas – man visgi jis skaniau keptas didesnėje formoje, plonesnis. Gal kad labiau išsipučia, būna puresnis
Kad vyriškis namuose nepietauja, tai ramu 😉 …pabandysiu plonesnėj, nes kaip tyčia jau planavau storesnį kept…
Išbandžiau ir labai patiko…ir netik man 😉 Tik iškilo nedaug…gal miltų per mažai ar kepimo miltelių, bet ir taip buvo gerai.
Mes irgi vakar su vyru valgeme. Tik mums siek tiek per daug tie 5 kiausiniai. Gaunas toks pagerintas omleto variantas :)) Nors atsalus tie kiausiniai nebe taip jauciasi. Ir aliejaus per daug. Kitasyk bandysiu idet kokius 3-4 kiausinius ir maziau aliejaus pilsiu. Bet siaip labai skanu ir su svogunais :))
Laura, iškyla puikiai ir be kepimo miltelių, nes sūris su kiaušiniu iškelia. Gal cukinijos buvo per šlapios, jos nusodina kepinį.
omi, keista, kad jums buvo panašu į omletą. Gal daržovių buvo mažiau dėta arba kiaušiniai labai dideli. Bet kitą kartą jau gaminsit pagal save.
Na, darzoviu tikrai daugokai dejau, gal net daugiau nei jusu recepte. Bet ir kiausiniai nemazi buvo 🙂 Tai gal del to :))
Kiaušinių gal nesveriam, vistiek neišsiaiškinsim kas pas ką buvo kitaip 🙂 Man labiau kiaušininis šis variantas
http://forellesreceptai.lt/morku-cukiniju-ir-pastarnoku-fritata
Forelle! nuostabus receptas, viska dariau pagal ji ir gavosi puikiai!! lb skanu, visiems valgiusiems patiko. tiesa, mes valgeme kartu su makaronais , nors laisvai butume apsieje ir be ju.aciu!!
Prašom, makaronus geriau reiktų keisti salotomis daug skaniau
Labai skanus apkepas! Darau mazesni kieki tai is akies, pirma syki neturejau surio tai gavosi sausas. Si karta visko turejau, paprika pagardinau, petrazolemis, suriu, tik manau miltu reikejo det daugiau bet tiesiog puikus!
Miltų geriausia dėti pagal save, nes kiekvieną kartą gaminant tai kiaušinių dydis skirias, tai daržovių daugiau ar mažiau paimi, ar jos sultingesnės būna 😉
sveikos,noreciau paklausti kas cia per savikeliu miltai?;)
Užsienyje būna savikėlių. Tai miltai sumaišytisu kepimo milteliais ir žiupseliu druskos. Vienam puodeliui miltų dedu 1 a.š. kepimo milteliu
Nuotraukoje parodyta, kad indas yra molinis, kuriame kepama. Ar tikrai tokiame ir galima kepti? o Jei naudosiu stiklini, kaip manot, ar pavyks? Nes visad galvojau, kad kepti galima tik skardoje 😛 Nu nepatyrusi as virtuveje, tad nesijuokit 😛 🙂
Galima kepti tiek skardoje, tiek moliniame inde (čia specialus kepimui, juos pirmą kartą naudojant reikai išmirkyti vandenyje), tiek stikliniame inde. Kur kepsi nėra svarbu, tikrai pavyks
Forelle, o jei pamaisyti i tesla dar ir patisonu, arba vietoj cukiniju? Nes neisnesa galva ka su jais veikti 🙁
Galima dalį cukinijų pakeisti patisonais. O neįdarinėjat patisonų? Aišku, skaniausi dar nedideli
labai labai skanu buvo,jau gaminu trecia karta 🙂
Su vegetarizmu niekaip nesusijes reeptas, nuo kada kiausiniai yra vegetariskas maistas? :))
Lakto-ovo vegetarai, valgo ir kiaušinius
Aciu Jums uz puiku recepta! Ne karta jau gaminau, tikrai puikus, ypac su grietine.
Niami niami! Jei tik mokeciau ikelciau foto kaip isejo!;) vienintelis ko taves noriu paklaust Forelle, as turejau tik 3 kiausinius, vietoj svogunu kaip ir tu dejau paprika ir dar dejau zaliu ilgu pupeliu (green beans). Ale vat pas tave tai tas apkepas stovi leksteje tvirtai, o maniskis toks biski visas minkstas;) omg dabar kai perskaiciau dar karteli toks juokas sueme;DD gal ka gali pasakyt patart ka daryt kitakart kad apkepas nebutu na toks istizes;))) dekui Forelle.
Apkepas fotografuotas jau atvėsęs, todėl ir atrodo standus, karštas tikrai būna minkštesnis
Tai kaip suprantu savikeliu miltai yra kaip
Ir self rising flour anglijoje?
Taip, self rising, arba tiesiog įberkite kepimo miltelių į paprastus miltus ir problema išspręsta.