Blyneliai su aguonomis

Ir vėl blynaiJ

3 kiaušiniai;

2 š. grietinės;

2 š. cukraus;

2 st. pieno;

0,5 st. aguonų;

Po žiupsnį cinamono ir vanilinio cukraus;

miltų; d

džiūvėsėlių;

aliejaus kepimui.

Du kiaušinius išplakti, supilti pieną, grietinę, suberti aguonas ir įdėti miltų. Tešla turi būti skysta, kaip įprastų lietinių. Iš tešlos iškepti lietinius, susukti į vamzdelį, pamirkyti kiaušinio plakiny ir pavolioti džiūvėsėliuose. Kepti įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Šaltinis: Moters savaitgalio virtuvė, 2006: kovas.

4 comments on “Blyneliai su aguonomisAdd yours →

  1. kai tik pamačiau šiuos blynelius, pirma mintis šovusi į galvą buvo "jei ten į vidų marcipano įdaro įdėti- tai būtų tobula". 🙂 Baisiai mėgstu aguonas ir marcipaną- dėl šių derinių dūšią parduodu… 😛

  2. Miltų beriama tiek, kad gautųsi skytoka tešla, panašiai kaip lietiniams blynams. Jų kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio, kiek dėsit grietinės (kaupinus ar nubrauktus šaukštus), todėl tikslaus kiekio ir nėra nurodyta

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*