Bandelė „Roželė“

Mielinės sluoksniuotos tešlos bandelės, gausiai apibarstytos cukraus pudra. Pirmą katą jas kepiau ir labai patiko, daug skanesnės už parduotuvines, o ir pagaminti nėra sudėtinga kaip atrodo, tik reikia suformuotas palaikyti apverstas, kad sutvirtėtų, nes kitaip „lapeliai“ kepant išsiskleis, kaip nutiko man.

10 vnt.

Tešlai:

340 g miltų;

25 g cukraus;

35 g sviesto;

16 g šviežių mielių;

1 mažas kiaušinis arba ½ didelio;

1,5 g druskos;

130 ml pieno;

Sluoksniavimui:

120 g sviesto;

Pabarstymui:

Cukraus pudros.

 

Mieles užpilti trečdaliu cukraus ir ištrinti (suaktyvinti), užpilti dalimi šilto pieno ir 15-20 minučių palikti, kad mielės suaktyvėtų. Tada supilti likusį pieną, paplaktą kiaušinį, sudėti likusį cukrų, druską, miltus ir gerai išmaišyti, paminkyti, vėliausiai supilti ištirpintą sviestą ir gerai tešlą išminkyti. Uždengus palikti pakilti.

Iškilusią tešlą iškočioti 1 cm storio sluoksnio stačiakampiu. 2/3 paviršiaus padengti ketvirtadaliu suminkštinto sviestu. Neapteptą sviestu dalis užlenkiama ant apteptosios, o likęs apteptas sluoksnis užlenkiamas ant viršaus taip, kad gautųsi trys tešlos sluoksniai aptepti sviestu.

Paliekama trumpai pakilti (iki 10-15 min), vėl iškočioti, patepti, lankstyti trigubai, paliekama pakilti. Iš viso trys sluoksniavimai.

Susluoksniuotą tešlą iškočioti 1 cm storio sluoksniu, supjaustyti kvadratėliais ir sulankstyti kaip voką. Apversti sulankstyta puse ant stalo ir palikti trumpam, kad sutvirtėtų, tada sudėti į skardas apvertus (sulankstyta pusė viršuje), pakildinti ir kepti iki 250 0C įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių.

Iškepusias ir atvėsusias apibarstyti cukraus pudra.

11 comments on “Bandelė „Roželė“Add yours →

  1. Džiaukis, kad aš ne tavo kaimynė – užuodusi kepamų bandelių kvapą, tikrai rasčiau pretekstą „netyčia“ užsukti, o prie to pačio ir „ooo, bandeles kepi???“ 😀
    Atrodo nuostabiai! Dievinu tas ‘roželes’, o čia dar naminės… 🙂

    1. Įkyrių kaimynų galima ir neįsileisti, apsimetus, jog nieko namie nėra 😀 O šiaip kartais labai trūksta valgytojų, nes pagrindinis valgytojas – mėsaėdis, o man patinka tik saldžius gaminti. Aš irgi „Roželes“ labai mėgstu, karts nuo karto jų nusipirkdavau, bet paskaičiavus kiek kainuoja išsikepti dešimt bandelių, tai parduotuvėje gali vos dvi-tris nusipirkt ir skonis nepalyginamas.

    1. Galima viską namie išsikepti, tik reikia nepatingėti ir turėsi tikrai sveikesnį ir skanesnį produktą, nes naudosi tikrus produktus, o ne hidrogenizuotus riebalus, priedus ir t.t.

  2. Forelle, esu tau be proto dėkinga už šį receptą! 😉 Ryžausi ir esu sužavėta. Taaaaaaip skanu! Tokios tikros ir nepripūstos chemija kaip parduotuvėse!!!! Kaip mokykliniais laikais!!! Darbelio, aišku, buvo, pradėjus kepti, skėtėsi į visas puses, bet rezultatas tų vargų vertas 🙂 Kitąkart, manau, bus lengviau 🙂

    1. Aš džiaugiuosi, jog receptas kažkam buvo naudingas, nes daugelis pastebėjęs kiek darbo, nueina ir … nusiperka paduotuvėje. Mano šeimynai tos bandelės irgi labai patiko, tikrai nėra ko lyginti su parduotuvinėmis, kuriose nerasi tikrų produktų. Turiu daugiau tokių senų, visų pamėgtų gaminių, receptų, manau su laiku jie visi atsidurs tinklaraštyje.

  3. Labai noriu issikept siu bandeliu, tik klausimelis: kiek reikia det sausu mieliu, nes namie svieziu neturiu.

    1. 25 g šviežių mielių atitinka 7 g sausų, tai norint išsikepti „Roželių“, reikės 4,5 g sausų. Deja, nežinau kiek tai atitinka šaukštelių.

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*