Šį malaizietišką
receptą išbandžiau, kai namie liko pernokusių bananų. Vėliau paieškojus
radau daugiau šio recepto versijų, kai dalis įprastinių miltų keičiama ryžių ar
avižinių dribsnių miltais, įberiama kokoso drožlių. Valgyti siūloma su
plakta grietinėle ir braškėmis.
2 prinokę
bananai;
1 puodelis miltų
(jeigu masė labai skystą, dar įberti miltų);
1/3 a.š. kepimo
miltelių;
žiupsnelis
druskos;
aliejaus kepimui.
Bananus gerai
ištrinti, suberti miltus, druską, kepimo miltelius ir gerai išmaišyti. Tešlą
arbatiniu šaukšteliu dėti į įkaitusi aliejų ir kepti, kol gražiai apskrus.
Šaltinis: salt
and tumeric
Bandysiu kepti, skaniai atrodo 🙂 Kiek reikia pilti aliejaus į keptuvę, kad taip gražiai apkeptų?
Čia reikia kepti/virti aliejuje kaip ir įprastas spurgas. Aš nedideliame puode aliejaus pyliau per du pirštus (tik tiek ir teturėjau) ir vis pamaišydavau, kad vienodai apkeptų.
Tik tešlą maišant reikia atkreipt dėmesį į jos tirštumą, turi būti nekieta, bet ir neskysta. Nes jeigu bananai labai pernokę ar didesni, iškart tešla skystesnė
o čia kažkur neturėtų vyrauti kiaušinis? (me pasigedo jo recepte)
Neturėtų 🙂 man irgi iš pradžių jo trūko, bet pabandžiau, viskas kuo puikiausiai išeina. Net cukraus nereikia, nes banai ir taip saldūs, galima tik ant viršaus pabarstyti
Redagavo Forelle 2008-09-11 14:55
o skanu ar labai labai skanu?
Geras klausimas 😀 Man labai labai skanu buvo, nes aš mėgstu bananus ir vienus, ir apkeptus tešloje, ir pyrage o čia vis kažkas naujo buvo. Tik reikia į gerai įkaitintus riebalus dėti, kad neprisigertų, kitaip nebus skanu
labai labai SKANU =] ziurint i foto, seile varva =]
tikrai skanu, ka tik issikepiau pirma partija, antra jau irgi kepa 🙂
Ar tik nereiks prašytis pas tave svečius? 😀 namie nieko saldaus neturiu
Mm.. idomu butu paragauti! Tik bijau kad labai jau riebu ir kaloringa. Ne tai kad dietinuosi, bet riebumo siaip nemegstu..
Pabandyk kept iš pusės normos. O kepant laikykis tokių pat būdų kaip ir įprastom spurgom: dėti tik į gerai įkaitintą aliejų, į aliejų įmesti dar bulvės skiltelę (sako mažiau kepiniai prisigeria riebalų), o išėmusias padėti ant vienkartinio rankšluosčio kad susigertų.
Labai labai skanu! Aciu
Prašom. Daug visko išbandėt. Gal kokia proga buvo, kad tiek saldumynų kepėt?
🙂 nea, tik saldumynu savaite 😉
Tavo receptai aukso vertės! Mano 1 m. 4 mėn. vaikutis labai viskam alergiškas, negali valgyti nei kviečių, nei kiaušinių, nei pieno, vieninteliai vaisiai -obuoliai ir bananai. Ka tik iškepiau bananų spurgučių – kai atsibus, eisim ragaut. Man laaabai patiko 🙂 Ačiū
Nėr dėl ko dėkoti 😉 džiaugiuosi, kad patiko, tik kokius miltus naudojote?
Dabar mano naujų receptų (išlikę ir seni) galima rasti kitu adresu:
http://forellesreceptai.lt/
naudojau ryziu miltus. Siaip dar atradau, kad i mesa vietoj kiausinio galima deti grikiu miltus – ir skanu , ir gerai sutirstina.