Avižiniai sausainiai

(pagal krišnaistų receptą)

250g avižinių dribsnių,
100g miltų,
150g rudojo cukraus,
50g razinų,
50g smulkintų lazdyno riešutų arba saulėgrąžų,
1,5 šaukštelio cinamono,
1,5 šaukštelio imbiero,
0,5 šaukštelio šviežiai malto muskato,
0,5 šaukštelio geriamosios sodos,
150ml alyvuogių aliejaus,
apie 200ml vandens.

Visus ingredientus sumaišyti ir suminkyti tešlą. Suformuoti mėgstamos formos sausainius, sudėti juos į kepimo popieriumi išklotą ir trupučiu aliejaus pateptą skardą. Kepti, kol gražiai pagels.

Šaltinis: “Brigitos receptai 2007‚Äù

P.S. Kepdama, truputį paeksperimentavau. Pusę porcijos dariau kaip parašyta pagal receptą, o kitoj – truputį svieste apkepiau avižinius dribsnius, buvau kažkada radus parašyta, kad taip padarius, kepiniai bus skanesni. Ir tikrai, su apkeptais dribsniais, sausainiai išėjo traškesni, matyt dribsniai ne taip išbrinko ir sutrupėjo bemaišant. Be to, sausainiuose iš neapkeptų avižinių dribsnių, truputį jaučiau kartumą. Aišku, jis gal taip ir nesijaučia, bet kadangi aš pamiršau įdėti cukraus (ir tą supratau tik po antro sausainio) J… bet su arbata labai gerai tiko, nes saldumą davė razinos.

Beje, nedėjau muskato ir sodos, nes neturėjau; aliejaus ir vandens irgi pyliau mažiau, o razinų ir saulėgrąžų dėjau pagal save.

5 comments on “Avižiniai sausainiaiAdd yours →

  1. mm.. va dabar valgau avižinius sausainius su kokosais ir reišutais. Taip pat tavo, iš kito puslapio. labai skanūs gavosi, net dvigubą porciją dariau tik dar įdėjau razinų, nes labai norėjosi 😀 Ačiū

Komentuoti: Monika ;] Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*