Žiemos daržovių sriuba

Kadangi žiema vis dar nežada trauktis, siūlau išsivirti sriubos. Sriuba labai švelni, salstelėjusio nuo pastarnokų skonio, puikiai sušildo sužvarbusią dieną ir suteikia jėgų toliau laukti pavasario. ¬†Stipresniam skoniui išgauti, galima įdėti šaukštą kario pastos į kepinamas daržoves.

winter vegetable soup1

50 g sviesto;

1 svogūnas;

230 g pastarnokų;

350 porų;

230 bulvių;

750 daržovių sultinio;

300 ml pieno;

Juodų maltųjų pipirų, druskos pagal skonį;

Malto muskato.

Daržovės nulupamos, supjaustomos maždaug vienodo dydžio griežinėliais. Puode ištirpinti sviestą, suberti paruoštas daržoves ir lengvai pamaišant kepti apie 5 minutes. Supilti sultinį, įberti pipirų, druskos, uždengti ir virti¬† 30 minučių arba kol daržovės suminkštės. Su virtuviniu kombainu ar smulkintuvu viską sutrinti, gražinti atgal į puodą, supilti pieną ir pakaitinti. Prieš tiekiant pabarstyti maltu muskato riešutu, papuošti petražolės lapeliu.

Šaltinis: „Year round dairy cookbook: simple seasonal food“, 2005

winter vegetable soup2

4 comments on “Žiemos daržovių sriubaAdd yours →

  1. Galiu dar karta pasikartoti kad fotografijos fantastiškos. Ir sudėtis man patinka, tikrai gaminsiu 😉

Komentuoti: Lilina Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*