Žiedinių kopūstų ir bulvių karis

Kai grįžtu
keturias penkias valandas prastumdžius vežimą parke, pirma mintis būna – ką čia
suvalgius. Greičiausia išeitis virtinukai arba pamėgtieji moliūginiai
gnocchi
, bet kai jų atsargos šaldymo kameroje išsenka, tenka kažką greitai
pasigaminti. Vienas iš tokių patiekalų – šis indiškas troškinukas. Tikslaus
recepto nepamenu, žinau tik kad vadinasi
aloo gobi, o variacijų yra daug., bet
visur įeina bulvės, žiediniai kopūstai ir indiški prieskoniai.


2-3 š. ghee (naudoju
alyvuogių aliejų
);
1 nedidelis
žiedinis kopūstas;
4-5 vidutinio
dydžio bulvės;
2-3 vidutinio
dydžio pomidorai arba konservuotų pomidorų skardinė (nebūtini, bet su jais
skaniau
);
½ puodelio
vandens;
2 skiltelės
susmulkinto česnako;
1 vidutinis
plonai supjaustytas svogūnas;
1 š. šviežio
tarkuoto imbiero;
1 š. kario;
¾ a.š.
ciberžolės;
druskos.

Aliejų įkaitinti,
sudėti svogūną, imbierą, pakepti, kol svogūnai suminkštės. Suberti kario
miltelius, ciberžolę, česnaką ir pakepti pusę minutės, pastoviai maišant.
Sudėti žiedinėliais išskirstytą žiedinį kopūstą, bulves, supjaustytas
gabalėliais, apkepti apie 5 minutes, užpili pomidorų tyre (smulkinti
konservuoti arba švieži pomidorai be odelių), užpilti vandeniu, pasūdyti,
užvirinti ir uždengus palikti 15 minučių troškintis.


15 comments on “Žiedinių kopūstų ir bulvių karisAdd yours →

  1. Kaip jauku… Man šis dizainas daug labiau patinka. Kažkaip gerai žiūrisi, šilta, gera. Ypač tokiu metu, kai viskas tamsėja, ilgėja… :)))

  2. Man irgi jis patinka, tik labai jau ilgai kūrėm, vis kas nors neišeidavo. Bet kai neekspertė, tai nėr ko ir norėt.

  3. As kazka panasaus gaminu, bet pridedu zymiai daugiau darzoviu – morku, pupeliu, brokoliu, kopustu – kas tik sedi saldytuve 🙂

  4. Garbanei: aš tokius ruošiu irgi pagal šaldytuve rastas daržoves, bet jeigu dedu brokolius ar žirnelius, tai jau pomidorai netinka ir pan. Dar labai skanus derinys: žiediniai kopūstai, morkos, žirneliai, daug prieskonių ir troškinimo pabaigoje įdėti grietinės.
    Shiny, taip, hamburgeriai neatitinka mano receptų, bet kažkodėl labiausiai derėjo 🙂

  5. Dedu dedu. Ir pomidorus ir brokolius. Kartu. Net labai tinka. Ai tiesa dar ziuriu pas tave kokosu pieno nera, kurio irgi sliuksteliu. Gal del to?

  6. Tai čia kiekvienam jau pagal skonį, man brokoliai pomidorų padaže netinka ir viskas 😀 Originaliame recepte kokosų pieno ir nebuvo, nors kada pabandysiu ir su juo

  7. Ačiū už skanų receptuką – šiandien pasigaminau. Tiesa, papildžiau jį morkų griežinėliais ir dar pagardinau kmynais.

    Apskritai, Forelle, ačiū tau už šį blogą – kažkada atradau per googlą, ieškodama moliūgų pyrago, ir dabar nuolat ką 0nors iš jo gaminu – įkvepiančiai atrodo tavo pagaminti skanėstai 😉

  8. Labai malonu girdėti tokius žodžius 🙂
    O tokie receptai, tuo ir geri, kad gali daryti pagal tai ką turi namuose. Morkos ir kmynai čia tikrai nuostabiai tinka, gerai, kad priminei, įtrauksiu kmynus į pirkinių sąrašą, nes vis pamirštu

  9. Na nerealiai skanus troškinys.
    Šeimos pageidavimu jau įtrauktas į "einamiausių" patiekalų sarašą.
    Ačiū Tau Forelle labai.

  10. nu neblogai gavosi 🙂 skanu, nors mažasis tai bulves išgaudė, o kopūstus man paliko 🙂 beje nuorodos virtinukai ir gnocchi į senąjį puslapį nukreipia…

  11. Ačiū už receptą, vis pasigaminu;)
    Bet rašau norėdama patarti sutrumpinti produktų sąrašą. Dabar jame krūva nereikalingų naujų eilučių ir tada atrodo, kad reikia labai daug ingredientų. Spėju, kokios pradedančios virėjos, suviliotos pažado „greit pasigaminti“, paskui pabėga, pamatę tą ilgą sąrašą 😉

Komentuoti: Laura Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*