Vištiena su cukinijomis ir avinžirniais

Itin švelnaus skonio patiekalas ypač tinkantis patiekti su kuskusu. Kitą kartą gamindama nepagailėčiau prieskonių, nes cukinijos per daug sušvelnina skonį.

500 g vištienos kumpelių;

300 ml vištienos ar daržovių sultinio;

2 svogūnai, smulkiai supjaustyti;

4 morkos, supjaustytos griežinėliais;

3 v.š. alyvuogių aliejaus;

1 v.š. aliejaus;

1 a.š. malto kumino;

1 a.š. džiovintos kalendos;

Po gerą žiupsnį čili miltelių ir malto cinamono;

250 jaunų cukinijų, supjaustytų pagaliukais;

1 (400 g ) skardinė avinžirnių;

3 v.š. šviežių petražolių;

1 citrinos sultys;

Druskos, pipirų.

Vištieną iš abiejų pusių apkepti aliejuje, perkelti į puodą, apkepti svogūnus ir kartu medumi, žolelėmis ir prieskoniais sudėti į puodą su vištiena. Užpilti sultiniu ir užvirti. Uždengus virti ant silpnos ugnies 30 minučių. Suberti perplautus avinžirnius ir cukinijas, dar pavirti apie 10 minučių. Įmaišyti petražoles ir citrinos sultis. Pagardinti druska bei pipirais.

Šaltinis: pagal BBC Good Food „Let‘s cook: 52 simple supper”, 2005

0 comments on “Vištiena su cukinijomis ir avinžirniaisAdd yours →

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*