Varškės skryliai

Labai paprastas receptukas. Gal kam nors tai bus naujiena, kitas prisimins šiuos skrylius iš vaikystės. Bet kokiu atveju, pasigaminkit ar saldžius su plakta grietine ir trintomis avietėmis, kaip aš, ar nesaldžius su grietinės, spirgučių ar daržovių padažu. Skanaus.

Picture 1753

400 g varškės;

2 kiaušiniai;

2 puodeliai miltų (naudojant varškę iš pakelių, miltų reikės daugiau);

1 v.š. cukraus;

žiupsnelis druskos.

Viską gerai išmaišyti, suminkyti ir iškočioti nestorą lakštą. Supjaustyti nedideliais kvadratukais ir virti pasūdytame vandenyje. Išgriebus užpilti spirgučių ar lydyto sviesto ir grietinės padažu.

Picture 1763

13 comments on “Varškės skryliaiAdd yours →

  1. Sparnuoti, tokius vaikystės patiekalus pradėjau gaminti tik susilaukus dukrytės, o be reikalo, nes paprasta ir labai skanu, net vyras valgo, nors tokių dalykų nemėgėjas.

    Skanūs ir tie miltinukai, karts nuo karto pasidarau ežiukų, o šitie daug sotesni, tinka paįvairinimui

  2. Aha, aš ir iš vaikystės ir dabartinės jaunystės tik tuos miltinukus valgau kartais, o čia neabejotinai skanesni 🙂 Bus išmėginta 🙂

  3. Hm… maniau, pasigaminsiu siryt, bet gaminau is varskes maiseliuose, tai isejo ne tesla, o trupiniai 🙁 butu gerai, kad kiekviename recepte butu pazymeta kokia varske naudoti – biria ar sulipusia, kokio riebumo… nes db labai galia… 🙁

  4. Atkreipsiu dėmesį į pastabą. Paprastai aš visur naudoju riebią varškę, bet ne pakeliuose pirktą. Dažnai pas mane būna ir kaimiška. Trupiniai galėjo gautis, jeigu per mažai minkėtė ir trūko drėgmės (pvz. kiaušiniai buvo maži), tuomet arba reikia dar kiaušinio įdėt (jeigu S dydžio, tai ir viso reikės), arba pašlakstyt vandeniu ir tada bandyt suminkyt į vientisą masę. Paprastai ilgiau paminkius varškė viską suriša.
    Labai gaila, kad nepavyko

  5. Labai skanu 🙂 Bet sunaudojau vos 1 puodelį rupių miltų 🙂 Na, varškė labai sausa pasitaikė 🙂 Dar ir užsišaldžiau, turėsim, ką valgyt, kai staigiai užsinorėsim :))

  6. Taip, nuo varškės miltų kiekis priklauso, Kartais užtenka labai nedaug, o kartais dedi dedi ir vistiek skysta. Pas mus šie skryliai Irmutės mėgstamiausi, tai gaminu nors kartą per savaitę. Šaldyt dar nebandžiau, bet praverstų

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*