Su Šv. Velykom!
Nors namie jau kvepia pavasariu, visa palangė pilna žaliuojančių augalų, už lango vis dar balta. Vakar jau matėme ir du gandrus, liūdnai žirgliojančius po sniegą. Ir kol laukiam pavasario, galima išsikepti ir šį nuostabų, purų varškės keksą, pagardintą džiovintais vaisiais. Aš naudojau “Arimex” mišinį, sudarytą iš razinų, papajų, spanguolių, melionų ir mangų. Tikrai skaniai gavosi. Jeigu nemėgstate džiovintų vaisių, galite jų nedėti, tik cukraus dėkite ne 150 g, o 300 g.
300 g miltų,
150 g sviesto,
150 g cukraus,
4 vidutinio dydžio kiaušiniai (arba 3 XL dydžio),
300 g varškės (geriausia naudoti “President”, “Mūsų švelnioji” arba paprastą labai gerai pertrintą),
Vanilinio cukraus,
1 ½ a.š. sodos,
200 g džiovintų vaisių mišinio (naudojau “Arimex”: “Mišinys su tropiniais vaisiais”),
Cukraus pudros pabarstymui.
Džiovintus vaisius nuplaukite ir nusausinkite. Įberkite šaukštą miltų ir gerai išmaišykite, kad vaisiai jais pasidengtų. Miltus sumaišykite su soda.
Sviestą gerai išsukite su cukrumi, plakant po vieną įmuškite kiaušinius, sudėkite pertrintą varškę ir dar pora minučių paplakite. Įsijokite miltų ir sodos mišinį, atsargiai išmaišykite. Suberkite džiovintus vaisius ir dar kartą permaišykite.
Tešlą sukrėskite į paruoštas kepimo formas (ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais arba išklokite kepimo popieriumi). Kepkite iki 180 °C temperatūroje 30-40 minučių. Atvėsinkite ant grotelių, pabarstykite cukraus pudra.
Šaltinis: adaptuota pagal “Lietuvių valgiai”, 1983
Galima kepti ir keksiukus, juos iškepsite per 20-25 minutes.
Jau ne pirmame tinklaraštyje pastebiu paminėtą Arimex… Gavote dovanų džiovintų vaisių? 😉
Taip, gavome 🙂 Dabar tik valgom ir gaminam iš jų.
Pasisekė. 🙂
Taip 🙂