Varškės ir manų apkepas


Vartydama vakare
žurnalą pamačiau labai skaniai atrodančio apkepo nuotrauką, pagalvojau, kad būtų labai
nebloga vakarienė. Skaitau receptą: „3 kiaušiniai:, 500 g manų, 400 g varškės“.
Norėčiau pažiūrėti kaip jie pagal tokį receptą iškeptų, tai aš tik pasiėmiau
idėją, o toliau jau mano receptas.


150 g manų
kruopų;

50 ml pieno;

250 g varškės
(naudojau varškės sūrį, dar įpyliau papildomai pieno);

2 kiaušiniai;

3 š. cukraus;

2 a.š. vanilinio
cukraus;

2/3 puodelio
džiovintų abrikosų;

Trynius išsukti
su cukrumi, suberti manų kruopas, supilti pieną ir palikti 10 minučių, kad
išbrinktų. Abrikosus nuplikyti verdančiu vandeniu ir supjaustyti juostelėmis.
Išplakti baltymus iki standžių putų. Į manų masę sudėti varškę, įmaišyti
baltymus ir abrikosus. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 minučių.


14 comments on “Varškės ir manų apkepasAdd yours →

  1. O nebuvo labiau panasu i pyraga negu i varskes apkepa?
    Man irgi tas receptas atrode zaviai, bet kai viena karta jau dariau kazka panasaus, tai man tai labiau buvo panasu i pyraga negu i apkepa 🙂

  2. Atrodo labai skaniai. Kepčiau kad ir šiandien, bet vakar kaip tik buvo manų kruopų apkepas, tai atidėsiu šį kitai savaitei 🙂

  3. O as i ta varianta dedu vietoj pieno grietinele.Man tada skaniau,kazkoks skonis svelnesnis.Aisku,kaloriju daugiau.Bet grietinele dedu 35proc.rieb.ir dar atskiedziu vandeniu,kad manai normaliai isbrinktu.iki to kiekio,kur nurodei.Bet man irgi labai labai skanu.ir su pienu darius ne syki.Cia tik toks pastebejimas.

  4. Ačiū, Airene, kad pasidalinai savuoju variantu. Kalorijų nebijau, tai kitą kartą pabandysiu su grietinėle

  5. Mmmmm jega… vis kazkaip nesiryztu apkepo kept, bet muset reiks 🙂
    O gal esat bande kept su ryziais???? 🙂

  6. O mano mama ir kepa be jokių riebalų, rodos. Tik su varške, manais ir kiaušiniais. Reikės kurį savaitgalį iškvosti receptą ir pabandyti pačiai. Vienas iš mėgstamiausių skanumynų man.. 🙂

  7. O kas čia kepa tokį apkepą su riebalais? Receptų visokių yra, aš dėjau pagal save viską, kiek ko turėjau 🙂

  8. Man pienas ne prie riebalų 🙂 Gal tada su manų koše bus arba labai jau nedaug manų reikia dėti, bet irgi bus jau daugiau varškės apkepas

  9. Mano apkepe jaučiausi manų kruopos, brinkinau ilgiau negu 10 minučių, ar trynių, išsuktų su cukrumi, masė netrukdo kruopoms brinkti?

    1. Tryniai netrukdo brinkti, nors jau niekada nepastebėjau, kad jaustųsi kur manų kruopos, visada brinkinu 10-15 min, kepant turėjo jau galutinai išbrinkti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*