Tuno kepsneliai su sūrio padažu

Arba greiti ir skanūs pietūs tingiam savaitgaliui. Daržovių salotos tiesiog būtinos.

tuno v

Dvejoms porcijoms reikės:

1 vidutinės bulvės;

1 indelio (~200 g) konservuoto tuno gabaliukais savo sultyse;

1 š. kaparėlių (nusausintų ir supjaustytų smulkiau);

1 š. smulkintų petražolių;

druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;

1 nedidelis kiaušinis;

keli šaukštai džiuvesėlių;

aliejaus kepimui;

 

Sūrio padažui:

10 g sviesto;

1 š. miltų;

150 ml pieno;

druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;

40 g brandinto Čederio sūrio.

Bulves išvirti pasūdytame vandenyje, dar karštas sutrinti ir atvėsinti. Išmaišyti tuną, kaparėlius, petražoles ir prieskonius. Įmaišyti atvėsusias trintas bulves. Formuoti kepsnelius, įmerkti į kiaušinio plakinį ir apvolioti džiūvesėliuose. Apkepti įkaitintame aliejuje.

Padažui sviestą ištirpinti, suberti miltus ir maišant minutę pakepti. Palaipsniui supilti pieną ir maišant užvirinti, kad gautųsi vienalytė masė. Nukėlus nuo ugnies įmaišyti tarkuotą sūrį. Maišyti kol ištirps, galima dar pakaitinti, jeigu sūris neišsilydo.

Šaltinis: „Year round dairy cookbook“

 

 

 

tuno-2

20 comments on “Tuno kepsneliai su sūrio padažuAdd yours →

  1. Vilma, tikrai taip, galima imti bet kokią konservuotą ar virtą žuvį. Su virta man atrodo Oliverio receptas yra, tik ten daugiau bulvių, o čia jos naudojamos ne tiek skoniui, kiek masės surišimui. Bet galima keisti pagal save.

    Naujablogiete, ačiū. SKanu ir yra

  2. geras.. kaip tik šiandien pietums B≈™TENT TOKĮ patiekalą norėjau gamintis. Bet patingėjau, tai apsiribojau paprastais kroketais be įdaro..
    Super turėjo būti pas tave. Matau 🙂

  3. Būtinai išbandykit. Aš dažnai pagaminu, kai tik tingiu kažkuo rimčiau užsiimti, nes vyrui labai patinka. O jeigu dar su sūrio padažu, tada iš vis negali sustot valgyti 🙂

  4. AUrimai, headeryje paveiksliukas toks, kokį ir siūlo šablone, kažkodėl neleidžia savojo užsidėti. Kieno čia fragmentas, net neįsivaizduoju.

    Rūtuliuk, jeigu gaminsi, pranešk ar patiko

  5. Labai geru receptu cia yra 🙂 as suzaveta 🙂 siandien spurgos, rytoj isbandysiu siuos kotleciukus 🙂 viskas taip paprasta ir neabejoju kad skanu 🙂 taciau nesusilaikysiu sio receptuko nepatobulinusi ir i kotletu vidu pridesiu grybu ar virtu kiausiniu 🙂

  6. Malonu, kad patinka receptai. Tikiuosi, nenusivilsit ir šiais kepsneliais. Tobulinti galima pagal savo skonį kaip tik norit, tik gal bus sunkiau suformuoti, nes rišamoji medžiaga yra tik bulvės, bet norint viskas įmanoma. Sėkmės eksperimentuojat.

    Sūrio padažą gaminant geriau rinkitės liesą pieną ar sutirštintą (aišku, be cukraus), pepus skiestą su vandeniu, nes riebų pieną sutraukia, nors jau man taip pora kartų buvo

  7. Kepiau, taciau i pacia tesla dar dejau kelis saukstus majonezo ir kad sutirstinti – maltu dziuveseliu. I vidu dejau virta kiausini. Isejo super 🙂 Dariau tokius nemazus, nes kai dedi idara, tai pats kotletas daug didesnis gaunasi. Ir pirma karta gyvenime maciau, kaip per pietus vieno zmogaus buvo sunaikinti 4 vienetai 🙂 Man labiausiai patiko tai, kad kotletukuose niekaip nesijaucia, kokia tai zuvis 🙂 kad ne mesa is karto buvo konstatuota 🙂

  8. Smagu, kad patiko. Čia pagrindas yra bulvės ir tunas, o jau prieskonius, įdarus galima sugalvoti kokius nori. Pas mus einamiausi tokie paprastučiai su kaparėliais ir petražolėmis. O virto kiaušinio nei mėsos, nei žuvies kepsnelyje vyras nepripažįsta ir nepripažins.

  9. Ibandziau. Labai jautesi tunas – paprastai naudoju tuna tik aliejuje, nes vandenyje man neskanus, tai kazkaip labai man jautesi tas tuno vandenyje skonis. Dariau pagal recepta,tik nedejau kapareliu. Kaip ir kazko truko. Kita karta pabandysiu bulviu daugiau idet ir kapareliu.

  10. Galit pabandyti ir su tunu aliejuje, turėtų pavykti. Bet jeigu nelabai patinka tunas, tai geriau savęs nekankinti ir naudoti kitą žuvį ar daugiau bulvių įdėti. Daro tokius kepsnelius ir su virta žuvimi.
    Jeigu nededat kaparėlių, tai įberkit mėgstamų prieskonių.

  11. siandiena irgi nusprendziau pabandyti iskepti siuos kotletukus ))
    na man tuno megejai jie pasirode tesiog pasakiski, o ir gaminasi lengvai

Komentuoti: Vilma Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*