Tuno ir cukinijų kepsneliai

Dar žiemą aptikau šių kepsnelių receptą, tiksliau idėją, Facebooke ir jau ne kartą gaminau. Svarbiausi keturi ingredientai, o toliau jau dedama ką turite ir/ar ką mėgstate. Džiūvesėliai turi būti kokybiški, geriausia, jog naminiai, nes kitaip galite viską sugadinti, nes jų dedama tikrai nemažai. Aš kepsnelius gardinu pakeptais svogūnais, šviežiomis petražolėmis, bet galima ir krapais, paprikų milteliais, čili.

IMG_1734

1 skardinė (apie 200 g) tuno,

½ puodelio džiūvesėlių + apvoliojimui,

2 nedideli arba 1 didelis kiaušinis, -iai,

1 puodelis tarkuotų cukinijų,

Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.

 Cukinijas pabarstykite druska ir po kelių minučių nuspauskite, kad ištekėtų kuo daugiau sulčių. Sumaišykite su plaktais kiaušiniais, smulkintu tunu ir džiūvesėliais. Pagardinkite druska bei pipirais. Formuokite apvalius kepsnelius (jeigu masė per skysta, palaukite 10 minučių, kol išbrinks, jeigu vis dar per skysta, įberkite dar truputį džiūvesėlių), pavoliokite juos džiūvesėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje. Patikite su daržovių salotomis.

IMG_1750

2 comments on “Tuno ir cukinijų kepsneliaiAdd yours →

  1. Puikus ir greitas receptas, ypač tokiai kaip man, mėgstančiai gaminti tik saldžius patiekalus 🙂 dėkui! Sprendžiant pagal kepsnelių išgaravimo iš lėkščių greitį, kitą kartą reiks daryt iš dvigubos porcijos :)))

Komentuoti: Mantė Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*