Labai šokoladiški blynai. Skaniausi ką tik iškepti, kai viduje galima rasti patirpusius šokolado gabalėlius.
2 dideli kiaušiniai,
1 puodelis pieno,
1 ½ puodelio miltų,
4 v.š. cukraus,
3 v.š. aliejaus arba ištirpinto sviesto,
2 a.š. kepimo miltelių,
3 v.š. kakavos miltelių,
½ puodelio smulkinto šokolado.
Padažui:
¼ puodelio kakavos miltelių,
¼ puodelio cukraus,
100 ml pieno,
2 v.š. sviesto.
Blynams kiaušinius plakite su cukrumi kol masės tūris padidės pora kartų. Supilkite pieną, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava. Išplakite, kad neliktų gumuliukų. Įmaišykite smulkintą šokoladą. Palikite 10 minučių pastovėti. Prieš kepant įmaišykite aliejų arba tirpintą sviestą. Kepkite ant įkaitintos, nelimpančios keptuvės be riebalų.
Padažui kakavos miltelius ir cukrų suberkite į pieną ir pavirkite kelias minutes, kol cukrus ištirps ir gausis vientisa masė. Įmaišykite sviestą.
Šaltinis: blynai pagal Food Wise, padažas iš Foodie Baker
O tešla labai tiršta gavosi? Nes pas mane ji tirštoka, bandysiu kepti, žiūrėsiu kas gaunasi 🙂
Nepasakyčiau, kad tiršta. Normalaus tirštumo blyninė tešla
Man teko skiesti, nes blynai gavosi labai stori, bet tikrai labai skanūs 🙂
Gal kiaušiniai mažesni pasitaikė? Bet svarbu, kad išsisukote iš padėties ir pasimėgavote tikrai skaniais blynais
Man, saldumynų mėgėjai, labai patiko šie blynai. Tiesa, mano padažas kažko nevykęs gavosi…
Padažo skonis priklauso nuo kakavos, dabar parduodama mūsų parduotuvėse, ji tikrai yra prasta – nei skonio, nei kvapo, plius pardavinėjama tik nuriebinta, gal dėl to ji tokia ir keista. Kitą kartą padažą ruoškite iš tirpinto šokolado grietinėlėje šokolado, bus skaniau.