Atradus šią daržovę prieš pora metų, kiekvienos vasaros pabaigoje, ieškau jų turgavietėse. Šiemet jau ir vyro mama užaugino savo darže. Romanesco kopūstas kažkas tarpinio tarp žiedinio kopūsto ir brokolio, tik daug švelnesnio skonio. Tinka valgyti ir žalius, kepti, virti (tik virti reikia itin trumpai).
1/2 galvos romanesco, išskirstyto žiedinėliais;
2 jaunos morkytės, nuskustos ir supjaustytos plonais griežinėliais;
2 nedideli agurkėliai, supjaustyti griežinėliais;
1/4 raudonos paprikos, supjaustytos plonomis juostelėmis;
½ raudono svogūno, supjaustyto pusžiedžiais;
3 v.š. kalendos lapelių.
Užpilui:
2 v.š. ryžių acto;
1 v.š. alyvuogių aliejaus;
1/2 česnako skiltelės, smulkintos;
2 v.š. agavų nektaro ar medaus;
Druskos, juodųjų pipirų.
Užpilui visus ingredientus sumaišyt kartu ir padėti į šalį, kad susimaišytų skoniai.
Romanesco sumesti į pasūdytą verdantį vandenį ir pavirti 1-2 minutes, išgriebti, pakišti po šaltu vandeniu ir gerai nusausinti. Sudėti visas paruoštas daržoves į dubenį, užpilti užpilą, gerai išmaišyti ir palikti šaltai pastovėti nors vienai valandai. Prieš tiekiant pabarstyti kalendros lapeliais.
Šaltinis: mypurepursuit.blogspot.com
Anksčiau gaminti patiekalai su romanesco kopūstu:
Nesu jų valgiusi. Bet ir gražuoliai jie 🙂
tikrai simpatiškai atrodo..;) bus proga išbandyti..:)
Tikrai gražuoliai ir skanuoliai. Manau paragavusios įtrauksit į mėgiamiausių daržovių sąrašą
esu juos vieną kartą mačiusi ,,Rimi“ (kalbu apie romanesco), bet daugiau nebematau. Gal žinai kur kaune jų būna?
Pasitaiko jromanesco turguose, kartu su žiediniais kopūstais prekiauja. Vienas ūkininkas Lietuvoje augina, bet šiemet turbūt daugiau ne turgams duoda, nes sakė, pas mus jie nepaklausūs, bijo žmonės pirkt 🙂
Užpernai būdavo Dainavos turguje (Krėvės pr.), šiemet esu pirkus 25mečio turguje