Topinambų čipsai

Per Velykas vėl prisikasėm topinambų. Šįkart beveik visus sugraužėm žalius, o iš keleto likusių nusprendžiau pagamint čipsų. Skonis labai įdomus, lyg primena lazdyno riešutus, bet daugiau turi topinambiškumo. Traškus ir sveikas užkandis.

topinambu cipsai1

topinambai;

aliejus;

rupi jūros druska.

Topinabus nuplauti, plonai nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Išdėlioti kepimo skardoje, papurkšti ar patepti aliejumi ir kepti įkaitintoje iki 200 0C orkaitėje apie 6-12 min, kol krašteliai pradės ruduoti ir jie taps traškūs. Atvėsinti ir patiekti su jūros druska.

Šaltinis: „Vegetarian times“

topinambu cipsai2

2 comments on “Topinambų čipsaiAdd yours →

  1. Mums bulvių visiškai nepriminė. Gal nuo rūšies priklauso, nes mačiau yra įvairių spalvų. Šiaip topinambai patiko ir apdoroti, bet vistiek skaniausi žali 🙂 bet kiek ieškojau savo angliškose receptų knygose, visi receptai tik su virtais, atrodo jų kitaip nieks ir nevalgo

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*