Dar vienas
receptas su obuoliais. Kepiau vakar vėlai vakare, kai užsimaniau kažko
saldaus. Šiandien bus kartojama, nes primena pyragą, o pagaminti ilgai
neužtrunka. Tešlą galima daryti ir kitokią, su grietine ir kiaušinių tryniais, taip
gausime dar skanesnį kepinį.
4 obuoliai;
6-8 š. rudojo cukraus;
2 a.š. cinamono;
Tešlai:
2 puodeliai miltų;
žiupsnelis druskos;
2-3 š. cukraus;
170 g sviesto;
½ ar mažiau puodelio vandens.
Miltus sumaišyti su cukrumi ir druska, sudėti mažais gabaliukais
supjaustytą ar sutarkuotą sviestą ir trinti tarp pirštų tol, kol neliks sausų
miltų ir susidarys trupiniai. Supilti vandenį ir tešlą gerai išminkyti. Įdėti
pusvalandžiui šaldytuvą.
Įdarui cinamoną sumaišyti su ruduoju cukrumi. Obuolius nulupti, išimti
sėklalizdžius.
Atšaldytą tešlą padalinti į keturias dalis, kiekvieną iškočioti, dėti ant
jos obuolį, jo vidų pripilti cukraus su cinamonu, ir apgaubti tešla. Kepti iki
200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min, priklausomai nuo obuolių dydžio
ir rūšies.
Šaltinis: adaptuota pagal knygą „Klasikinė virtuvė“
Kazkas man pasakojo kaip skanu yra isskobti obuoliai, pripildyti cukrum ir kepti sloksniuotoje tesloje ;D kadangi tai imantriai neskambejo, tai ir nekabino ;D
Nors dabar ziuriu i paveikslelius ir galvoju, kad visgi gal reikes kada pameginti 🙂
sluoksniuotoje tešloje irgi labai skanu būtų. Bet kai aš su orkaite nesusitvarkau, galvojau ilgai kepant (nes pas mane obuoliai kieti), sluoksniuota tešla greičiau sudegs, o obuoliai taip ir liks neiškepę
šakės.. kaip įspūdingai atrodo.. Sužavėta esu. O dar krūvą obuolių netikėtai gavau, tai jau bandyyyysiu. Super. Pati niekada nesugalvočiau taip..
Pati ir nesugalvojau 😉 idėja paimta iš knygos, tik apdaila mano 🙂 Aš kepiau iš pusės tešlos normos keturis mažus obuolius, tai papuošimams liko labai nedaug tešlos užteko tik dviem obuoliams dekoruoti
o tas tešlos pagerinimas su grietine ir tryniais tai tiesiog pridedi trynius ir grietinę? Kiek čia šitų gėrių reikėtų tokiam tešlos kiekiui?
Gritinė arba tryniai, dedami norint kitokią tešlą gauti, ji bus trapesnė, bet sunkiau ir obuolius bus aplipdyt.
Su tryniais tešla (4 obuoliams – pusė porcijos):
http://forelle.blogas.lt/215450/obuoliu-pyragas.html
Su grietine (dar reikėtų cukraus poros šauktų, irgi pusė porcijos)::
http://forelle.blogas.lt/212494/pyragas-su-kalakutiena.html
Arba kitas variantas us kiaušiniu:
http://forelle.blogas.lt/339446/pyrageliai-su-vysniomis-sirdeles.html
o aš padariau gogel mogel 😀 į šitą tešlą dėjau trynį ir kelis šaukštus grietinės. Super.
Mano klaida buvo per plonai išklota obuoliukų apačia – išbėgo kai kurie. Bet šiaip, pirmas blynas čia. Ir tikrai vykęs. Ačiū.
Svarbu kepinys pavyko. O tešla geriau storiau kočiot, aš iri kai nuriebiau lapeliams, tai vienas obuoliukas buvo visai plonam sluuolsnyje, tai man viršus trūko ir išbėo
o aš storai kočiojau, bet va apačiai pritrūko šiek tiek.. nieko, kitąkart bus geriau.