Tešloje įkepti džiovinti pomidorai

Skaitydama „Vefa‚Äòs kitchen“ apie pomidorų džiovinimą, radau, jog džiovinti naudojami ne tik padažams, salotoms, troškiniams, bet ir kaip skanus užkandis įkepus juos tešloje. Nežinau kokius jie pomidorus naudoja, bet išbandžiau su užpiltais aliejumi ir tikrai nenusivylėm (ypač patiko vyrui).

1 puodelis miltų;

1 puodelis alaus arba gazuoto mineralinio vandens;

2 kiaušinių baltymai;

Saulėje džiovintų pomidorų;

Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.

Miltus sumaišyti su druska, pipirais. Supilti alų ar vandenį, tešlą išmaišyti ir nors valandai palikti šaltai. Prieš kepant, baltymus išplakti iki standžių putų, įmaišyti į tešlą.

Pomidorus nusausinti, supjaustyti juostelėmis, merkti į tešlą ir virti aliejuje.

Šaltinis: „Vefa‚Äòs kitchen“, 2009

8 comments on “Tešloje įkepti džiovinti pomidoraiAdd yours →

  1. Manau, kad valgytų, maniškis irgi nemėgsta patiekalų kur yra pomidorų, bet šiuos mielai visus ir sukirto. Sakė, jog labai tinka prie alaus ir saliamio 🙂

  2. Pomidorus aš gerai nusausinau, o alkoholis tešloje sako, jog mažina riebalų prisigėrimą, nežinaukaip ten iš tiesų, bet riebalų labai nesijautė, esu valgius riebesnių kepinių

Komentuoti: egidija Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*