Svogūnų duona (kepta duonkepėje)

Salstelėjusi nuo svogūnų purutė, minkštutė duonelė, labai tinkanti sumuštiniams.

svd1

1 puodelis šilto vandens;

1 ½ v.š. alyvuogių aliejaus;

1/3 puodelio smulkiai pjaustytų svogūnų;

1 ½ v.š. cukraus;

¾ a.š. druskos;

3 puodelių duonos miltų (pirmos rūšies);

1 ½ a.š. sausų mielių.

Sudedam produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Kepimo programa „Pagrindinė“ (Basic; Normal).

Šaltinis: D.R.German „Entrees from Your bread machine“

svd2

19 comments on “Svogūnų duona (kepta duonkepėje)Add yours →

  1. Pabandyk išsikept, atrodo čia mūsų skaniausia nesaldi duona. Patiko, kad minkštutė ir purutė, plutelė irgi labai minkšta buvo.
    Neseniai išbandėm ir česnakinę, tai man per intensyvaus skonio buvo, o šita tobula

  2. Aš labai labai smulkiai supjausčiau, taip kad gabaliukų duonoj neaptikom, bet jautėsi svogūnų saldumas, aromatas. Labai smulkiai supjausčius reikia pirmas minutes pažiūrėt ar miltų šaukšto kito nereikia įbert, nes daugiau sulčių išsiskiria iš svogūnų

  3. Miela Forelle,

    gal gali man padet? gavau dovanu duonkepe, padeveta, be jokiu instrukciju. Internete susiradau daug duonos receptu. Viskas matuojama puodeliais. Gal galetum pasakyti, kiek gramu yra 1 puodelis? Nes internete radau daug daug skirtingu atsakymu.. Aciu Tau labai:)

    1. Labas, puodelis yra arba 237 ml arba 250 ml. Paprastai jis būna prie duonkepės pridėtas, tai sukt galvos nereikia, manasis 237 ml, aš jį visada ir naudoju, nes nesigilindama kokį puodelį turi omeny ir viskas visada pavyksta. Nebent į receptūrą neažai kiaušinių įeina, tada galima pažiūrėti ar tešla reikiamo tirštumo. Sėkmės kepant duonelę

  4. aciu Tau uz pagalba:0 Butinai isbandysiu Tavo duonos receptukus:0 ir dar klausimelis: kokio svorio kepaliukus duonkepeje kepi? Nes nei vienam Tavo pateiktam duonos, keptos duonkepeje receptuke, nera pateikta, kokio svorio kepaliukas gausius.. Aciu Tau labai uz atsakyma:)

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*