Sviestiniai burokėliai

Nors „Burokėlių
savaitei“
prisirinkau daug naujų receptų, bet vistiek gaminau jau įprastus
patiekalus. Tiesa, išbandžiau ir Irmos burokų sriubą su salieru, ir net pyragą
išsikepiau (receptas bus rytoj). O šiandien greitai paruošiamas skanus karštas
garnyras iš burokėlių.

500 g burokėlių;
60 g sviesto;
2-4 š. vandens;
1 š. balzaminio
acto (tinka ir vyno actas);
druskos ir
juodųjų pipirų pagal skonį.

Burokėlius
nuplauti, nulupti ir sutarkuoti. Sviestą ištirpinti, sudėti burokėlius, užpilti
vandenį, actą ir troškinti vis pamaišant kol suminkštės (apie 10-15 min).
Paskaninti druska ir juodaisiais pipirais.


2 comments on “Sviestiniai burokėliaiAdd yours →

Komentuoti: Cukinija Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*