Sparneliai su wasabi

Wasabi yra iš tų ingredientų, kuriuos nusiperki sušiui, o paskui nežinai kur padėti. Parduotuvėse galima įsigyti wasabio tiek miltelių, tiek pastos pavidalu. Pastos nerekomenduočiau ir dėl daugybės priedų esančių joje, ir dėl to, jog atsidarius reikia per kelias dienas suvartoti. O atidaryta miltelių dėžutė laikosi daug ilgiau (rašo, jog geriausia sunaudoti per mėnesį ar du), o ir paruošti nėra sudėtinga, tereikia į pilti truputį šilto vandens, išmaišyti ir palikti 10 minučių. Dauguma wasabio miltelių nėra gryni, į juos maišoma garstyčių ir paprastųjų krienų, kai kuriuose net nėra japoniško krieno, tik dėl žalsvos spalvos įdėta dažiklių.


Bet grįžkim prie panaudojimo būdų. Pastos galima įsidėti į bulvių košę, majozeną, salotų užpilą, kas paįvairina skonį ir suteikia aštrumo, galima joje marinuoti lašišą, tuną. Aš į įprastą marinatą įdėjau wasabio pastos ir pamarinavau vištienos sparnelius. Aštrumo sparneliams trūko, bet skonis buvo kitoks, wasabi davė labai įdomų prieskonį.

10 sparnelių;

2 v.š. aliejaus;

1 v.š. rudojo cukraus arba medaus;

½ a.š. malto imbiero (nebūtina);

1 smulkinta česnako skiltelė;

2 v.š. sojos padažo;

2 a.š. wasabi miltelių (naudojau Clearspring firmos) sumaišytų su trupučiu vandens, kad gautųsi pasta;

½ a.š. maltų juodųjų pipirų;

½ a.š. druskos;

Svogūnų laiškų papuošimui.

Sparnelius supjaustyti į tris dalis, pačią mažiausią dalį (sparno kraštelį) atidėti sultiniui, o kitas sudėti į indą ar plastikinį maišelį ir užpilti marinatu, paruoštu iš nurodytų ingredientų (išskyrus svogūnų laiškus). Marinatą gerai paskirstyti, kad tolygiai pasidengtų sparneliai ir palikti kelioms valandoms, o geriau ir per naktį. Kepti arba 180 0 C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių, nepamirštant apversti arba po griliu 15-20 minučių, vidurį kepimo laiko apverčiant. Prieš tiekiant apibarstyti pjaustytais svogūnų laiškais.

Šaltinis: paruošta, naudojant poros marinatų receptais.

4 comments on “Sparneliai su wasabiAdd yours →

  1. Iš smalsumo nuėjau į food.com – įdomių minčių yra: ir kepta lašiša, ir agurkų ar pupelių salotos, ir majonezas su vasabi, ir net makaronai… Smalsu išbandyt pasidarė, nes irgi tūtelę pastos nuo seniai gaminto suši turiu 🙂

  2. Tikrai daug panaudojimo būdų yra. Aš dar bandžiau dengti wasabi milteliais žemės riešutus, bet nepatiko skonis, o majonezą jeigu naudojat, tai neblogai pagardina, dar galima į cream cheese įmaišyti ir naudoti užtepams su lašiša

Komentuoti: Indrė Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*