Šokolado ir persikų tortukas

Tortas be jokios progos, šiaip, nes norėjau išbandyti naują biskvitą. Biskvitas pagal šį receptą gaunasi sunkus ir drėgnas, sudrėkinimui jau reikia daug mažiau sirupo, kitą kartą į viršutinio sluoksnio piurė įdėsiu želatinos, nes masė nuo krakmolo tik sutirštėjo, bet transportavimui buvo netinkama. Kaip ir visi tokio tipo tortukai, labai lengvai pagaminami (net pradedančiajam), paprasti, bet skanūs.

Su puošyba kaip visada prastai, bet ir visas tortas surinktas ir papuoštas per dešimt minučių, o vienas mažas veikėjas, fotosesijos metu vis taikėsi grietinėlę nulaižyti.

Biskvitui:

½ puodelio kakavos miltelių;

2/3 verdančio vandens;

6 dideli kiaušiniai;

1 ½ puodelio cukraus;

2 ½ puodelio miltų;

Pertepimui ir puošimui:

2 skardinės (po 400 g) konservuotų persikų;

1/3 puodelio cukraus pudros;

1 v.š. kukurūzų krakmolo;

1 ¾ puodelio plakamosios grietinėlės;

75 g juodojo šokolado.

skysčio sulaistymui (naudojau sirupą nuo persikų)

Paruošti 23 cm skersmens apvalią kepimo formą.

Kakavos miltelius išmaišyti su verdančiu vandeniu iki vientisos tyrelės.

Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus išplakti su trečdaliu cukraus iki standžių putų. Trynius išplakti su likusiu cukrumi iki purios, baltos masės. Įmaišyti kakavos mišinį.

Palaipsniui į trynių plakinį dėti sijotus miltus ir išplaktus baltymus vis gerai išplakant. Masė supilti į paruoštą kepimo formą (indą galima pakratyti ar padaužyti iš šonų, kad oro burbuliukai išeitų į paviršių, nes kitaip gaunasi skylėtas biskvitas). Kepti 1700 C temperatūroje įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Biskvitą atvėsinti ir perpjauti į tris dalis.

Persikus nusunkti. Ketvirdalį sutrinti iki vientisos masės. Įmaišyti kukurūzų krakmolą su 3 šaukštai persikų sirupo ir sudėti į sutrintus persikus. Trumpai pakaitinti, kol sutirštės. Atvėsinti.

Likusius persikus supjaustyti nedideliais kubeliais. Grietinėlę išplakti su cukrumi, trečdalį atidėti, likusią sumaišyti su supjaustytais persikais ir pertepti jais sirupu aplietus biskvito lakštus. Tortą aptepti grietinėle, šonus pabarstyti tarkuotu šokoladu, persikų piurė užlieti ant torto viršaus, papuošti grietinėlės roželėmis.

Šaltinis: J.Bellefontaine „What‚Äòs cooking chocolate“

13 comments on “Šokolado ir persikų tortukasAdd yours →

  1. Super atrodo 🙂 krakmolas žiauriai gadina reikalą – man tortinė braškių želė krakmolo pagrindo irgi pagadino torčiuką. Bet pats biskvitas atrodo įdomus – aš pati gundausi mieliausiojo gimtadieniui gaminti Zacherio tortą, su sunkiu šokoladiniu biskvitu 🙂

  2. Ačiū už pagyras tokiam super lengvam tortukui 🙂
    Indre, tu teisi, krakmolas visiškai netinka čia. Su žele būtų daug gaiviau ir stabiliau.
    Toje pačioje knygoje yra ir Zacherio tortas, bandysiu ir aš kada nors, bet ten biskvitas jau su riebalais kepamas, šokoladu, tai bus drėgnesnis, puresnis nei šis. O gal tavo kitoks receptas?

  3. Ojeigu vietoj grietineles naudosiu grietine 40 %riebumo ir ja suplakus su cukrumi dar ir citrinos sulciu ispausciau,manau,kad butu dar skaniau-jaustusi rugstele ir nebutu taip saldu:)?

    1. Taip, puodelis 237 ml, standartiškai geriau nematuoti, bijau, kad gali nepavykti. Šitam torte, jeigu persikai labai saldūs, tai į grietinėlę galima kokios rūgštelės įmaišyti, kad nebūtų labai saldu. Nors man vis pasitaiko tik rūgštoki persikai

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*