Iš pradžių nesilankyti tinklaraštyje buvo keista (bet naujas darbas, pasiruošimas jam, sesija, atėmė visą laiką), atrodė, jau rytoj tikrai prisėsiu prie kompiuterio ir suvesiu receptą, bet tas „rytoj“ nusitęsė beveik keturis mėnesis. Po mėnesio jau atrodė nieko tokio, kad nerašau, po trijų, jau buvo sunku ir prisiversti, o galiausiai ir įkvėpimas gaminti dingo.
O preitų metų gruodis buvo tikrai pilnas netikėtumų, įvairių renginių, degustacijų. Pirmąją savaitę dalyvavau Švyturio stouto „20 statinių“ pristatyme. Šis alus 3 mėnesius buvo brandintas amerikietiško ąžuolo viskio statinėse atkeliavusiose iš Škotijos, kuriuose prieš tai net 18 metų brendo viskis Bunnahabhain. Tai sodrus, tirštas alus, kuriame jaučiamas saldumas, šokoladas, džiovinti vaisiai. Man jis labai patiko, bet va vyrui neįtiko 🙂
Tą pačią savaitę buvau pakvieta ir į alaus bei maisto derinimo sesiją su D.Dabrovolskiu, kurios metu gaminome, kalbėjomės, ragavome ir derinome Švyturio Tradicinės kolekcijos alus prie pagamintų patiekalų. Per savo darbus, tinkamai neperskaičius užduoties, supratau, kad kiekvienas turime gaminti patiekalą su alumi, surizikavau ir nusiunčiau šokoladinių lava pyragaičių receptą, juk viską ką gaminau aluje mėsiško, buvo vyro neįvertinta. O man šokolado ir alaus derinys visada atrodė labai normalus, dar ir dabar atsimenu kaip studentavimo laikais draugai keistai žiūrėdavo, kai alų gerdama užsikąsdavau korėtu šokoladu 🙂 Paskutinę naktį prieš renginį iš akies užmaišius tešlą iškepiau 2 pyragaičius patikrinimui ar tinka alus ir pyragaičio viduje, aišku, jis čia labai tiko. Tai įvertino ir ragavusieji sesijos metu. Šis receptas tapo populiariausiu ir Tradicinės kolekcijos svetainėje.
100 g juodojo šokolado (50 – 70 %)
120 g sviesto
2/3 puodelio Švyturio Baltijos alaus
3 kiaušinių
3 kiaušinių trynių
1 1/2 puodelio cukraus pudros
1/3 puodelio riebios kakavos miltelių
3/4 puodelio miltų
Sviestą su šokoladu ištirpinkite garų vonelėje. Į pravėsusią masę įmaišykite alų (alus turi būti kambario temperatūros, kad nesutrauktų šokolado).
Kiaušinius ir trynius išplakite su cukraus pudra. Įmaišykite į šokolado ir alaus masę. Persijokite miltus su kakavos milteliais ir lengvai įmaišykite į masę.
Masę išskirstyti į sviestu išteptus indelius ir kepti 215-220 °C temperatūroje apie 7 – 9 minutes (kepimo laikas priklauso nuo formelių dydžių; keksiuko dydžio formelėse pyragėlis iškepa per 5 minutes).
sveika sugrįžusi 😉 ir dar su kokiu receptuku tik gal per prabangus alus kepiniui, o koks dar tiktų? stiprus? tamsus ar šviesus? ar bandei su kokiu kitokiu?
Ačiū. O kada tavo sugrįžimas įvyks? 🙂
Nemanau, kad šis alus prabangus ir kiek gi jo reikia, dar liks ir pyragaičius skanaujant užgert 🙂 Esu kepus su tamsiu alumi pyragą, tai gal tiktų ir šiems.
Aprašyme yra „Kiaušinius ir trynius išplakite…“, o ingredientų sąraše kiaušiniai neminimi – tik tryniai. Kaip daryti, nes laaaabai vilioja pabandyti?
Tikrai, praleidau 3 kiaušinius. Jau įrašiau. Skanių pyragaičių.